Πάστα Φλώρα

1 Ώρα
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Σπιτική μαρμελάδα, τραγανή ζύμη και υπέροχο άρωμα. Πάστα φλώρα το όνομά της και όλο και κάπου θα την έχεις δοκιμάσει. Ώρα λοιπόν να την ετοιμάσεις μόνη σου. Δεν θα σε “παιδέψει” ιδιαίτερα…

Συστατικά

  • 1 φλιτζάνι μαργαρίνη
  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 1 φλιτζάνι χυμό πορτοκάλι
  • 2 κ.γ. baking powder
  • 3 φλιτζάνια αλεύρι
  • 1 αυγό χτυπημένο με λίγο νερό
  • 3 φλιτζάνια μαρμελάδα (ιδανικός συνδυασμός είναι η μαρμελάδα σύκο)
  • Μισό ποτήρι του κρασιού κονιάκ

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Χτύπησε στο μίξερ τη μαργαρίνη με τη ζάχαρη
  • Παράλληλα ανακάτεψε το baking powder με το αλεύρι και πρόσθεσέ το σιγά, σιγά στο βούτυρο με τη ζάχαρη
  • Ενδιάμεσα συμπλήρωνε σιγά, σιγά το χυμό πορτοκάλι (ίσως χρειαστείς το ειδικό εξάρτημα για ζύμες στο μίξερ)
  • Ζύμωσε καλά και άπλωσε τα 2/3 της ζύμης σε παραλληλόγραμμο ταψι μπακλαβά
  • Ανακάτεψε τη μαρμελάδα με το κονιάν να αραιώσει ελαφρά και άπλωσέ την επάνω από τη ζύμη
  • Με την υπόλοιπη ζύμη πλάσε μπαστουνάκια και κάλυψε την επιφάνεια δημιουργώντας ρόμβους
  • Άλειψε τα μπαστουνάκια με το αυγό για να πάρουν γυαλιστερό χρώμα
  • Ψήσε την πάστα φλώρα σου σε μέτριο φούρνο στους 170oC για 40-45 λεπτά. Θα είναι έτοιμη όταν πάρει χρώμα η ζύμη και οι άκρες γίνουν ελαφρώς τραγανές σαν μπισκότο

Tip

Δοκίμασέ την ζεστή με παγωτό βανίλια

Read More

And More