Πίτα με φραγκοστάφυλα

1 Ώρα και 30 Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Τραγανή αμερικάνικου τύπου πιτούλα γεμιστή με μια υπέροχη σπιτική κρέμα αππό φραγκοστάφυλα. Τα μικρά κατακκόκινα ή μπλε φρουτάκια είναι στην καλύτερη τους εποχή και θα σου δώσουν όλη τη γεύση τους.

188 Θερμίδες

Συστατικά

  • 3 φλιτζάνια φρέσκα φραγκοστάφυλα
  • 2 φλιτζάνια λευκή ζάχαρη
  • 3 κ.σ. ταπιόκα (θα την βρεις σε μεγάλα super market)
  • 1/2 κ.γ. αλάτι
  • 2 κ.σ. γάλα
  • 1 1/2  κ.σ. λευκή ζάχαρη
  • ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ: 1/2 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • Αλάτι στη μύτη του κουταλιού
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 4 κ.σ. παγωμένο νερό

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Ανάμειξε τα υλικά για τη ζύμη ώστε να πάρεις μια ομοιόμορφη μπάλα. Άφησε στο ψυγείο για 15 λεπτά να σταθεί
  • Σε αλευρωμένη επιφάνεια άνοιξε τη ζύμη σε φύλλο και στρώσε μέσα σε μία ταρτιέρα, τρυπώντας εδώ κι εκεί με ένα πιρούνι
  • Κράτησε ένα μέρος για να σκεπάσεις με λωρίδες την τάρτα
  • Ψήσε στους 250oC για 10 λεπτά να πάρει ελαφρύ χρώμα πριν γεμίσεις την τάρτα
  • Άφησε την βάση να κρυώσει καλά και ξεκίνα το γέμισμα
  • Ξέπλυνε και καθάρισε τα φραγκοστάφυλα
  • Λιώσε 1/2 φλιτζάνι σε ένα τηγανάκι και ανάμειξε με τη ζάχαρη, την ταπιόκα και το αλάτι. Ψήσε ανακατεύοντας μέχρι να πάρει βράση το μείγμα. Συνέχισε για 2 ακόμη λεπτά
  • Κατέβασε από τη φωτιά και γέμισε τη σάλτσα αφού κρυώσει ελαφρά στην ζύμη
  • Άνοιξες λωρίδες με την ζύμη που έμεινε και σκέπασε την τάρτα χιαστί
  • Άλλειψε με τη ζάχαρη και το γάλα και βάλε στο φούρνο
  • Ψήσε στους 200oC για 35 περίπου λεπτά

Tip


Read More

And More