Πλαστό! Η πίτα της “τεμπέλας”

1 Ώρα
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Είναι παραδοσιακή, είναι νόστιμη και δεν θα σε βάλει στον μπελά του να ανοίξεις φύλλο. Αλεύρι καλαμποκιού γίνεται ένας χυλός και δένει υπέροχα με διάφορα χόρτα και φέτα. Συνταγή που ετοιμάζουν στα χωριά του Βάλτου Αιτωλ/νίας (η γιαγιά μου την φτιάχνει δηλαδή!), αλλά και σε πολλά μέρη της Ελλάδας.

Συστατικά

  • 1 κιλό καλαμποκάλευρο
  • 2 αυγά
  • 1 φλυτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
  • Λίγο αλάτι
  • 1 λίτρο φρέσκο γάλα
  • Υλικά για τη γέμιση: ½ κιλό σπανάκι
  • 6 κρεμμυδάκια φρέσκα
  • ½ ματσάκι άνηθο
  • 1 ματσάκι μαϊντανό
  • 10 φυλλαράκια δυόσμο
  • 3 πράσα
  • 1 ματσάκι καυκαλίθρες
  • 1 « σέσκουλα
  • 1 « λάπατα
  • 1 φλυτζάνι τσαγιού λάδι
  • Αλάτι, Πιπέρι
  • ¾ του κιλού φέτα

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σε ένα μπολ βάλε τη μισή ποσότητα το αλεύρι και το γάλα, τα αυγά χτυπημένα, το ελαιόλαδο, αλάτι και ανάτεψε ώστε να γίνει ένας χυλός. Βάλε όσο αλεύρι χριεαστεί ώστε ο χυλός να μην είναι πού πηχτός
  • Κόψε τα χορταρικά σου και βάλε μια κατσαρόλα με νερό να βράσει. Πέρασε τα χορταρικά σου από τον ατμό του νερού που βράζει να μαζέψουν. Στράγγιξέ τα
  • Αφού κρυώσουν πρόσθεσε το λάδι, αλάτι, πιπέρι και τη φέτα τριμμένη σε χοντρά κομμάτια
  • Άπλωσε στον πάτο ενός ταψιού τη μαργαρίνη και πασπάλισε με καλαμποκάλευρο. Πρόσθεσε το μισό χυλό
  • Από πάνω βάλε την γέμιση με τα χόρτα και στη συνέχεια όλο το χυλό πατώντας ελαφρώς με το χέρι. Ράντισε με λίγο λάδι και ψήσε στους 200oC για 1 ώρα περίπου

Tip

Έτσι μπορείς να κάνεις και τυρόπιτα ή ζυμαρόπιτα με κομμάτια λουκάνικο και φέτα...

Read More

And More