“Πουτίγκα” με βρώμη, γιαούρτι και ταχίνι

15 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Ελαφρύ και πεντανόστιμο γλυκό με βρώμη, μπανάνα και σάλτσα από ταχίνι

Συστατικά

  • ¼ φλ. ταχίνι
  • 2 κ. σούπας σιρόπι σφενδάμου
  • 2 κ. σούπας γάλα αμυγδάλου
  • 1/2 κ. γλυκού κανέλα
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 2 φλ. γιαούρτι
  • 2 μέτριες μπανάνες
  • 2 κ. γλυκού σουσάμι
  • 1 φλ. βρώμη
  • 1 φλ. γάλα

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σε ένα μπολ ανακάτεψε καλά το ταχίνι, το σιρόπι σφενδάμου, το γάλα αμυγδάλου, την κανέλα και το αλάτι και άφησέ τα στο ψυγείο για περίπου οκτώ ώρες, ώστε να αναμειχθούν οι γεύσεις και τα αρώματα.
  • Σε ένα δεύτερο μπολ ανακάτεψε τη βρώμη με το γάλα και ένα φλιτζάνι γιαούρτι και άφησέ τα επίσης στο ψυγείο για μερικές ώρες, ώστε να απορροφήσει η βρώμη τα υγρά.
  • Το επόμενο πρωί μοίρασε τη βρώμη σε τέσσερις μερίδες και σέρβιρε με γιαούρτι, μπανάνα κομμένη σε φέτες, τη σάλτσα από ταχίνι και σουσάμι.

Tip


Read More

And More