Ψητό κοτόπουλο με γλάσο από καρπούζι

50 Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Δώσε τροπική και δροσερή γεύση στο ψητό σου κοτόπουλο με μια κρούστα από καρπούζι και μυρωδικά. Μπορεί να σου ακούγεται παράξενο, όμως το αποτέλεσμα θα σε συναρπάσει.

Συστατικά

  • Για το γλάσο καρπούζι: μισό μικρό καρπούζι
  • 300 γραμμ. μαρμελάδα μήλο
  • Φλούδες και το χυμό ενός μικρού λεμονιού
  • 2 κ.γλυκού θρυμματισμένα κόκκινα πιπέρια
  • 1 κ.γλυκού καυτερή σάλτσα
  • Μία πρέζα αλάτι
  • Για το κοτόπουλο: 1 ολόκληρο κοτόπουλο
  • 1/2 κουταλάκι χονδρό αλάτι
  • Πιπέρι
  • Ελαιόλαδο για άλειμμα
  • Φρέσκα βότανα (θυμάρι, ρίγανη, δυόσμο) (προαιρετικά)

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Ετοίμασε το γλάσο: Κόψε το καρπούζι στη μέση. Κράτησε το μισό στο ψυγείο για να σερβίρεις το κοτόπουλο.
  • Βγάλε τα κουκούτσια από το υπόλοιπο και βάλτο σε αποχυμωτή. Εάν δεν έχεις βάλτο σε μπλέντερ να λιώσει πολύ καλά και μετά πέρνα το από πετσέτα ώστε να κρατήσεις μόνο το υγρό του.
  • Από το χυμό που θα πάρεις κράτα 1 φλιτζάνι. Τον υπόλοιπο βάλτον στο ψυγείο ως δροσιστικό ρόφημα.
  • Σε ένα μικρό κατσαρολάκι λιώσε τη μαρμελάδα σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας για να μην κολλήσει. Ρίξε το ένα φλιτζάνι χυμό καρπούζι, το χυμό του λεμονιού και τις φλούδες του. Πρόσθεσε το πιπέρι, την καυτερή σάλτσα και το αλάτι. Ανακάτεψε και δοκίμασε αν χρειάζεται άλλο αλάτι. Βγάλε από τη φωτιά.
  • Χρησιμοποίησε το γλάσο ζεστό ή βάλτο σε καθαρό βάζο και κράτα το στο ψυγείο μέχρι και 2 μέρες.
  • Φύλαξε στην άκρη 1/3 φλιτζανιού από τη δόση.
  • Πλύνε, σκούπισε και κόψε σε μερίδες το κοτόπουλο.
  • Προθέρμανε το γκριλ του φούρνου σου.
  • Άλειψε το κοτόπουλο με λάδι και πασπάλισέ το από κάθε πλευρά με αλατοπίπερο.
  • Βάλτο με την πέτσα προς τα κάτω στο γκριλ και σκέπασέ το με αλουμινόχαρτο να ψηθεί για 25 λεπτά. Γύρισέ του πλευρά και άλειψέ το με γλάσο. Ξανασκέπασε και ψήσε άλλα 25-30 λεπτά. Όσο ψήνεται άλειψέ το άλλες 2 φορές με γλάσο.
  • Όταν το κοτόπουλο ψηθεί βγάλτο από το γκριλ και άλειψέ το με το 1/3 φλιτζανιού από το γλάσο που κράτησες. Άφησέ το να σταθεί 10 λεπτά.
  • Σέρβιρέ το με φέτες καρπούζι και πασπάλισέ το αν θες με φρέσκα βότανα.

Tip


Read More

And More