Ραβιόλια τρικολόρε με ντομάτα

35 Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Τα τρία χρώματα της γειτονικής Ιταλίας στο πιάτο σου! Ντομάτα, βασιλικός και ολόλευκα ζυμαρικά σε μια συνταγή που θα σε ταξιδέψει στα πιο γευστικά μονοπάτια της Ιταλίας.

Συστατικά

  • 700 γρ. φρέσκα ραβιόλια γεμιστά με τυρί
  • 4 μέτριες ντομάτες κομμένες βαρκούλες, χωρίς τα σπόρια
  • ¾ φλιτζανιού φύλλα φρέσκου βασιλικού
  • ¼ φλιτζανιού κάπαρη στραγγισμένη
  • 1/2 κ.γ. μαύρο πιπέρι
  • Μια πρέζα αλάτι
  • 2 κ.σ. Βούτυρο
  • 6 σκελίδες σκόρδο
  • 2 φλιτζάνι Φρέσκο σπανάκι baby
  • ½ φλιτζάνι τριμένη παρμεζάνα

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Βράσε τα ραβιόλια σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου και στράγγισέ τα
  • Σε ένα μεγάλο μπολ βάλε τις ντομάτες, το βασιλικό, την κάπαρη, το αλατοπίπερο. Άφησέ το στην άκρη
  • Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι λιώσε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά. Πρόσθεσε το σκόρδο και μαγείρεψε για 30 δευτερόλεπτα. Πρόσθεσε το μείγμα της ντομάτας. Μαγείρεψε μέχρι τα υλικά σου να ζεσταθούν
  • Απομάκρυνε από τη φωτιά και πρόσθεσε το σπανάκι ανακατεύοντας μαλακά
  • Για να σερβίρεις, βάλε σε κάθε πιάτο ραβιόλια. Πρόσθεσε από πάνω ανάλογο μείγμα της ντομάτας. Πασπάλισε με παρμεζάνα

Tip


Read More

And More