Ρυζόγαλο με άρωμα βανίλια

1 ώρα
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες
Εύκολη
Βαθμός δυσκολίας

Δροσιστικό ρυζόγαλο με ισπανικές “ρίζες”

Συστατικά

  • 3 φλ. βρασμένο ρύζι
  • 2 φλ. πλήρες γάλα
  • 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
  • 1 κ. γλυκού κανέλα
  • 1 κ. σούπας εκχύλισμα βανίλιας
  • 1/2 φλ. ξανθές σταφίδες

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σε μία κατσαρόλα σε μεσαία φωτιά βάλε το ρύζι, το πλήρες γάλα και το ζαχαρούχο και την κανέλα.
  • Μόλις ξεκινήσει ο βρασμός χαμήλωσε τη φωτιά και άσε να σιγοβράσει το μείγμα για περίπου 15 λεπτά, μέχρι να χυλώσει.
  • Ανακάτεψε το μείγμα τακτικά για να μην κολλήσει το ρύζι.
  • Μόλις πήξει αρκετά, αφαίρεσε από τη φωτιά και πρόσθεσε το εκχύλισμα βανίλιας και τις σταφίδες.
  • Άφησε στο ψυγείο για μισή ώρα και σέρβιρε με έξτρα κανέλα και σταφίδες.

Read More

And More