Σαλάτα σπανάκι με καραμελωμένα κρεμμύδια

20' Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Μπορεί να έχουμε συνηθίσει το σπανάκι μόνο μαγειρεμένο, όμως μπορεί να γίνει απολαυστική σαλάτα, με τα κατάλληλα υλικά. Δες αυτή τη συνταγή με καραμελωμένα κρεμμύδια, κουκουνάρι και καυτερή πιπεριά.

Συστατικά

  • 4 κ.γ. ελαιόλαδο
  • 4 μικρά κρεμμυδάκια (του στιφάδου)
  • 1 κ.σ. νερό
  • 1 κ.γ. μουστάρδα
  • Αλάτι, πιπέρι
  • 2 κ.γ. κόκκινο ξύδι
  • 300 γραμμάρια πολύ τρυφερό σπανάκι
  • 1 κ.γλυκού λευκό ξύδι
  • 2-3 κ.σ. κουκουνάρι ελαφρώς καβουρδισμένο
  • 1 πιπειρά τσίλι ψιλοκομμένη
  • Ξερό θυμάρι τριμμένο για το σερβίρισμα

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σε τηγάνι ζέστανε το λάδι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Ρίξε το κρεμμύδι και σόταρέ το για περίπου τρία λεπτά να μαλακώσει. Αλατοπιπέρωσε και χαμήλωσε τη φωτιά.
  • Ανακάτευε μέχρι να καραμελώσουν τα κρεμμύδια, περίπου για 8′ λεπτά.
  • Πρόσθεσε το νερό και ανακάτευε ώστε να μην κολλήσουν τα κρεμμύδια στον πάτο μέχρι να πάρουν σκούρο χρώμα, περίπου 3′ με 5′ λεπτά.
  • Βγάλε την κατσαρόλα από τη φωτιά και ρίξε τη μουστάρδα και το κόκκινο ξύδι. Ανακάτεψε καλά.
  • Βάλε στη σαλατιέρα το σπανάκι που έχεις πλύνει καλά. Ρίξε τα κρεμμύδια και πρόσθεσε το λευκό ξύδι, αλάτι και πιπέρι.
  • Πασπάλισε με την τριμμένη πιπεριά και το αρωματικό θυμάρι και σέρβιρε

Tip

Ταιριάζει με κρέας, burger, συνδυάζεται με κατσικίσιο τυρί και φρυγανισμένο ψωμί.

Read More

And More