Σούπα Πράσο Βελουτέ

1 Ώρα και 30 Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Το πράσο δημιουργεί υπέροχη γεύση και αφήνει μια γλυκιά αίσθηση. Ετοίμασε μια ακόμη βελουτέ για να αντιμετωπίσεις το… κρύο του Χειμώνα!

Συστατικά

  • 4 μεγάλα πράσα
  • 1 μεγάλη πατάτα
  • 1 μέτριο κρεμμύδι
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1/2 λίτρο ζωμό κοτόπουλο
  • 1 λίτρο γάλα
  • 1 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • Αλάτι και πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Ψιλόκοψε το λευκό μέρος του πράσου και ξέπλυνε καλά
  • Σόταρε το κρεμμύδι σε μια κατσαρόλα με το ελαιόλαδο. Μόλις γίνει διάφανο πρόσθεσε τα πράσα να πάρουν ελαφρύ ξανθό χρώμα και να μαλακώσουν
  • Πρόσθεσε την πατάτα σε κομμάτια και τον ζωμό κοτόπουλου. Άφησε να σιγορβράσει σε χαμηλή φωτιά για 35 λεπτά
  • Πέρασε όλο το υλικό από ένα μπλέντερ για να πάρεις έναν ομοιόμορφο πουρέ
  • Πρόσθεσε το γάλα και χτύπησε ξανά το μείγμα. Συμπλήρωσε όσο γάλα χρειαστεί για να πάρεις μια βελούδινη υφή
  • Ζέστανε την σούπα πριν τη σερβίρεις και αλατοπιπέρωσε
  • Σέρβιρε με το πράσινο μέρος των πράσων ψιλοκομμένο για γαρνίρισμα

Tip

Τι είναι το βελουτέ; Πώς θα το ετοιμάσεις; Κάνε κλικ εδώ

Read More

And More