Στήθος κοτόπουλο γεμιστό με σπαράγγια και καυτερή σος

50 Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Μια ωραία ιδέα για να ετοιμάσεις το κοτοπουλάκι λίγο διαφορετικά, αλλά πάντα γευστικά. Κάνε το στήθος κοτόπουλο πουγγί και γέμισέ το με ολόκληρα σπαράγγια και μια σος από ζαμπόν και καυτερί πιπέρι! Σέρβιρε με λαχανικά και απόλαυσε.

Συστατικά

  • 1 φλιτζάνι ψιλοκομμένο χοιρινό ζαμπόν
  • 2 κ.σ. μαγιονέζα
  • 1 κ.σ. ψιλοκομμένο κρεμμύδι
  • 1 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • 1 κ.γ. σος Worcestershire
  • 1 κ.γ. λευκό ξίδι
  • 1 κ.γ. μουστάρδα Ντιζόν
  • Πιπέρι καγιέν
  • Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • 4 μεγάλα στήθη κοτόπουλου χωρίς πέτσα και κόκκαλα
  • 230 γρ. σπαράγγια καθαρισμένα
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • Αλάτι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Βάλε στο μπλέντερ το ζαμπόν, τη μαγιονέζα, το κρεμμύδι, το μαϊντανό, τη σος, το ξύδι, τη μουστάρδα, το καγιέν και λίγο μαύρο πιπέρι. Χτύπα μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα.
  • Πάρε κάθε στήθος κοτόπουλου και με ένα κοφτερό μαχαίρι, πιέζοντάς το απαλά με το άλλο χέρι από πάνω, ξεκίνα να το κόβεις στη μέση ώστε να ανοίξει σαν βεντάλια. Προσοχή να μην το παρακόψεις και κοπεί στα δύο. Δεν θέλουμε να χωρίσει σε δύο κομμάτια
  • Με σφυράκι κουζίνας χτύπα απαλά κάθε στήθος να ανοίξει καλά.
  • Γέμισε την μία άκρη κάθε στήθος με 1/4 φλιτζανιού από το μίγμα του ζαμπόν. Βάλε από πάνω 3-5 σπαράγγια και δίπλωσε το στήθος προσεκτικά. Δέσε το κάθε στήθος με μαγειρικό σπάγκο. Αλατοπιπέρωσε κάθε κομμάτι γεμιστό κοτόπουλο.
  • Κάψε το λάδι σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι. Βάλε το κοτόπουλο και μαγείρεψέ το για 10′ με 12′ λεπτά από κάθε πλευρά ώστε να ψηθεί καλά.
  • Σέρβιρε με πράσινη σαλάτα.

Tip

Αν πιστεύεις πως δεν θα καταφέρεις να ετοιμάσεις το στήθος μόνη σου, ζήτησε από το χασάπη να στο ανοίξει και αν το χτυπήσει ελαφρά!

Read More

And More