Τάρτα με μελιτζάνα και μοτσαρέλα

1 1/2 Ώρα
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Μια τραγανή τάρτα που μυρίζει καλοκαίρι. Και πως να γίνει διαφορετικά αφού νοστιμίζει με απολαυστική μελιτζάνα, μυρωδικά της Μεσογείου και λιώνει στο στόμα από τη μοτσαρέλα! 

Συστατικά

  • Για τη ζύμη: 1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κ.γ. baking powder
  • Πιπέρι, αλάτι
  • ¼ του φλιτζανιού νερό
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο & λίγο ακόμη για το ταψί
  • Για τη γέμιση: 1 μεγάλη μελιτζάνα κομμένη στα δύο και σε λεπτά φετάκια
  • Αλάτι
  • ½ κ.γ. ελαιόλαδο
  • 4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 2-3 φυλλαράκια βασιλικό φρέσκο
  • 1-2 κλωναράκια φρέσκια ρίγανη
  • 1-2 φυλλαράκια δυόσμο
  • 2 ντομάτες πομοντόρο σε φετούλες
  • ½ φλιτζάνι μοτσαρέλα σε κομμάτια
  • 2 κ.σ. παρμεζάνα τριμμένη

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθέρμανε το φούρνο στους 180oC
  • Για τη ζύμη ανάμειξε το αλεύρι με το baking powder και το αλατοπίπερο σε ένα μεγάλο μπολ. Πρόσθεσε το νερό στη μέση και 1 κ.σ. ελαιόλαδο και ανακάτεψε να πάρεις μια μαλακή ζύμη.
  • Γύρισε τη ζύμη σε αλευρωμένη επιφάνεια και ζύμωσε καλά. Κάνε μια μπαλίτσα και τύλιξε με μεμβράνη. Σκέπασε και άφησε στο ψυγείο για 15′ λεπτά.
  • Στρώσε ένα φύλλο μεμβράνης σε μια επιφάνεια και βάλε πάνω τη ζύμη. Σκέπασε με ένα ακόμη φύλλο μεμβράνης και άνοιξε με πλάστη σε έναν στρογγυλό δίσκο 20 εκατοστών περίπου. Αφαίρεσε την μεμβράνη και αναποδογύρισε το φύλλο στη φόρμα της τάρτας, αφού πρώτα τη λαδώσεις καλά. Αφαίρεσε και την κάτω μεμβράνη και πίεσε καλά να πάει παντού η ζύμη. Τρύπησε την επιφάνεια με ένα πιρούνι και βάλε στο φούρνο για 10′ λεπτά. Άφησε την τάρτα να κρυώσει καλά.
  • Βάλε τη μελιτζάνα σε σουρωτήρι και αλάτισε να βγάλει τα υγρά της. Άφησε για 15′ λεπτά και στέγνωσε με απορροφητικό χαρτί. Άλειψε τα φετάκια με ελαιόλαδο και άπλωσε σε μια στρώση σε ταψάκι στρωμένο με λαδόκολλα. Ψήσε στο φούρνο που καίει ακόμη για 20′ λεπτά. Βγάλε και άφησε σε ένα πιάτο στην άκρη. Σκέπασε το πιάτο με μεμβράνη.
  • Σε αντικολλητικό σκεύος με λίγο ελαιόλαδο σόταρε το σκόρδο και πρόσθεσε αλάτι, το βασιλικό, τη ρίγανη, το δυόσμο και τις ντομάτες κατεβάζοντας από τη φωτιά.
  • Άπλωσε λίγη από μοτσαρέλα τρίβοντάς τη ανάμεσα στα δάχτυλά σου στην τάρτα. Από πάνω βάλε τις μελιτζάνες και το μείγμα της ντομάτας. Σκέπασε με την υπόλοιπη μοτσαρέλα και την τριμμένη παρμεζάνα. Ψήσε στο φούρνο για 10′ λεπτά να λιώσει το τυρί.
  • Σέρβιρε.

Tip

Δοκίμασε να αφαιρέσεις όσα περισσότερα σποράκια μπορείς από το κέντρο της μελιτζάνας. Επιπλέον, αν δεις πως έχει σκληρή φλούδα, ξύσε ανά διαστήμα με ένα peeler για να γίνει πιο απαλή.

Read More

And More