Τιραμισού με τα κουλουράκια του Πάσχα

1 Ώρα
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Ποιος χρειάζεται σαβουαγιάρ για να φτιάξει τιραμισού όταν έχει στο σπίτι ένα σωρό από χειροποίητα μυρωδάτα κουλουράκια; Κάνε ένα απολαυστικό τιραμισού με τα πασχαλινά κουλούρια που έμειναν στην πιατέλα.

Συστατικά

  • Περίπου 1 ποτήρι χλιαρό νερό
  • 4 κ.γ. στιγμιαίο καφέ
  • 1/2 φλιτζανάκι καφέ κονιάκ ή άλλο αρωματικό λικέρ
  • 300 γρ. κουλουράκια
  • 350 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 500 γρ. μασκαρπόνε ή τυρί κρέμα
  • 4 κ.σ. ζάχαρη
  • Άγλυκο κακάο

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Ετοίμασε το πυρέξ ή τα ποτήρια και τα μπολ που θα βάλεις το τιραμισού.
  • Διάλυσε τον καφέ στο νερό και πρόσθεσε το κονιάκ αφήνοντας μία κουταλιά. Άφησε να κρυώσει καλά.
  • Βούτα τα κουλουράκια στον καφέ, στράγγισέ τα καλά και στρώστα σπάζοντάς τα στα ποτήρια ή στο πυρέξ.
  • Χτύπησε την κρέμα γάλακτος στο μίξερ να γίνει σαντιγί.
  • Σε άλλο μπολ χτύπησε το τυρί με τη ζάχαρη και το υπόλοιπο κονιάκ.
  • Πρόσθεσε τη σαντιγί ανακατεύοντας απαλά με κουτάλι.
  • Στρώσε μία στρώση στα κουλουράκια. Πασπάλισε με λίγο κακάο. Επανέλαβε με κουλουράκια βουτηγμένα στον καφέ και κρέμα. Πασπάλισε στο τέλος με μπόλικο κακάο.
  • Σκέπασε το πυρέξ ή τα ποτήρια με διαφανή μεμβράνη και βάλτα στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες.

Tip


Read More

And More