Τορτελίνι με σος γιαουρτιού και καπνιστή πάπρικα

30' Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Αν απλώς τα ζυμαρικά δεν είναι το φόρτε σου, τα τορτελίνι σίγουρα θα σου προσφέρουν πιο γεμάτη γεύση. Αυτή η συνταγή τα σερβίρει με μια σος γιαουρτιού για να δροσίσουν το πιάτο μέσα στο καλοκαίρι.
310 Θερμίδες/Το πιάτο

Συστατικά

  • 400 γρ. τορτελίνι με τυρί
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 4 κ.σ. χυμό λεμόνι
  • ½ κ.γ. γλυκιά καπνιστή πάπρικα
  • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
  • 1 φλιτζάνι γιαούρτι στραγγιστό 2% σε θερμοκρασία δωματίου
  • Αλάτι και πιπέρι
  • Φύλλα δυόσμου τσακισμένα (περίπου 1/3 του φλιτζανιού)

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Βάλε μπόλικο αλατισμένο νερό να βράσει και ετοίμασε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
  • Στο μεταξύ ανακάτεψε 1 κ.σ. ελαιόλαδο με την πάπρικα και 2 κ.σ. λεμόνι. Πρόσθεσε και το λιωμένο σκόρδο και άφησε στην άκρη.
  • Βάλε το υπόλοιπο λάδι καιτ ο χυμό λεμονιού στο γιαούρτι και αλάτισε.
  • Στράγγιξε τα τορτελίνι. Μοίρασε σε τέσσερα πιάτα και από πάνω πρόσθεσε το γιαούρτι και τα φύλλα δυόσμου. Ράντισε με το μείγμα πάπρικας και σέρβιρε.

Tip


Read More

And More