Τραγανά chicken pops με κρούστα παρμεζάνας και πιπεριού καγιέν

Τραγανά chicken pops με κρούστα παρμεζάνας και πιπεριού καγιέν | tlife.gr
Εύκολη
8 μερίδες
35 λεπτά

Λαχταριστές μπουκίτσες κοτόπουλου παναρισμένες με τριμμένη παρμεζάνα και αρωματικό πιπέρι

Συστατικά
  • 2 φλ. ηλιέλαιο
  • ¾ φλ. αλεύρι γοχ
  • 1 κ. γλυκού αλάτι
  • ½ κ. γλυκού πιπέρι
  • 1 πρέζα πιπέρι καγιέν
  • 2 μεγάλα αυγά χτυπημένα ελαφρώς
  • 1½ φλ. τρίμμα ψωμιού
  • 1 φλ. τριμμένη παρμεζάνα
  • 750 gr φιλέτο στήθος κοτόπουλο σε κυβάκια
  • 3 κ. σούπας μαϊντανός
  • 1 φλ. σάλτσα ντομάτας
Τρόπος μαγειρέματος
  • Άπλωσε σε μια πιατέλα μπόλικο απορροφητικό χαρτί και ετοίμασε τρία βαθιά πιάτα.
  • Στο ένα πιάτο βάλε το αλεύρι με το αλάτι και τα πιπέρια, στο δεύτερο τα αυγά και στο τρίτο το τρίμμα ψωμιού ανακατεμένο με την παρμεζάνα.
  • Πέρασε σιγά-σιγά τα κομμάτια κοτόπουλο πρώτα από το αλεύρι, έπειτα από το αυγό και τέλος από το τρίμμα ψωμιού.
  • Σε μια μικρή κατσαρόλα ζέστανε το λάδι μέχρι να κάψει (178 βαθμούς α χρησιμοποιείς θερμόμετρο).
  • Δουλεύοντας σε μερίδες, ρίξε τα κομμάτια κοτόπουλου στην κατσαρόλα και τηγάνισε για περίπου οκτώ λεπτά μέχρι να πάρουν χρυσό χρώμα.
  • Άφησε τις μουκίτσες στην πιατέλα με το απορροφητικό χαρτί και έπειτα σέρβιρε με τον μαϊντανό και τη σάλτσα ντομάτας.
Ψάχνετε κάποια συνταγή;
MENU
ΠΑΡΟΜΟΙΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ