Χοιρινές μπριζόλες με γλασαρισμένη γλυκόξινη σάλτσα μυρωδικών

20 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες
Εύκολη
Βαθμός δυσκολίας

Τρυφερά και ζουμερά μπριζολάκια στο φούρνο με “πλούσια” γλυκόξινη σάλτσα

Συστατικά

  • 4 χοιρινές μπριζόλες (230 gr η καθεμία)
  • αλάτι, πιπέρι
  • 2 κ. σούπας βούτυρο
  • 1/4 φλ. βαλσαμικό ξύδι
  • 3 κ. σούπας μέλι
  • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • 1/2 κ. γλυκού ρίγανη
  • 1/2 κ. γλυκού βασιλικός
  • 1/2 κ. γλυκού θυμάρι
  • 1 πρέζα μπούκοβο

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθέρμανε το φούρνο στους 200 βαθμούς και αλατοπιπέρωσε καλά τις μπριζόλες και στις δύο πλευρές τους.
  • Σε ένα μεγάλο πυρίμαχο τηγάνι λιώσε το βούτυρο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και ψήσε τις μπριζόλες για περίπου τρία λεπτά την κάθε πλευρά.
  • Μετάφερε το τηγάνι στο φούρνο και ψήσε για περίπου 10 λεπτά.
  • Σε ένα μικρό τηγάνι ανακάτεψε το βαλσαμικό ξύδι με το μέλι, το σκόρδο, τη ρίγανη, το βασιλικό, το θυμάρι, το μπούκοβο και αλατοπίπερο σε μέτρια φωτιά.
  • Μόλις ξεκινήσει ο βρασμός, χαμήλωσε τη φωτιά και σιγόβρασε για περίπου πέντε λεπτά μέχρι να πήξει η σάλτσα.
  • Σέρβιρε τις μπριζόλες περιχύνοντάς τες με τη γλυκόξινη σάλτσα.

Read More

And More