Ζεστή ρώσικη σαλάτα

1' Ώρα
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Μια πατατοσαλάτα υπερπαραγωγή! Σερβίρεται ζεστή και κάνει έναν απίθανο συνδυασμό… περιχύνουμε με μια απολαυστική, κλασική και γεμάτη σος ολαντέζ! 

Συστατικά

  • 750 γρ. πατάτες καθαρισμένες
  • 250 γρ. καρότα
  • 2 μεγάλα κοτσάνια σέλερι
  • 175 γρ. φρέσκα φασολάκια καθαρισμένα
  • 175 γρ. αρακά
  • 2 μέτρια αγγουράκια τουρσί κομμένα σε κύβους
  • 1 κ.σ. κάπαρη ψιλοκομμένη
  • Για τη σος ολαντέζ: 2 μεγάλους κρόκους σε θερμοκρασία δωματίου
  • 2 κ.σ. λευκό ξύδι
  • 1 κ.σ. χυμο λεμόνι
  • 175 γρ. βούτυρο

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Βάλε σε μια μεγάλη κατσαρόλα νερό και αλάτι να βράσει.
  • Κόψε τις πατάτες, τα καρότα και το σέλερι σε κύβους. Κόψε τα φασολάκια στα τρία. Βάλε τα λαχανικά να βράσουν ξεκινώντας από τις πατάτες και καταλήγοντας στον αρακά. Βράσε μέχρι να μαλακώσουν. Στράγγιξέ τα και κράτα τα ζεστά.
  • Όσο βράζουν τα λαχανικά κάνε τη σος ολαντέζ. Βάλε τους κρόκους, το ξύδι και το λεμόνι στο μπλέντερ να ανακατευτούν μερικά δευτερόλεπτα.
  • Λιώσε το βούτυρο σε μικρό κατσαρολάκι σε χαμηλή φωτιά. Μετά ανέβασε τη φωτιά μέχρι το βούτυρο να κάνει φούσκες. Άσε το κατσαρολάκι στην άκρη για ένα λεπτό.
  • Βάλε το μπλέντερ σε λειτουργία και ρίχνε σιγά σιγά μέσα στους κρόκους το βούτυρο μέχρι να σχηματιστεί η σος. Κράτα τη σος σε ζεστό μέρος για 30′ λεπτά.
  • Βάλε τα λαχανικά ζεστά σε μπολ. Πρόσθεσε το τουρσί και την κάπαρη. Ρίξε τη σος και ανακάτεψε με απαλές κινήσεις χρησιμοποιώντας λαστιχένια σπάτουλα.

Tip


Read More

And More