Ι. Βλασιάδου: Μιλά στο TLIFE για τους “Βασιλιάδες” του Mega και τον 10χρονο γιο της

Αυθόρμητη, αισιόδοξη και με πολύ χιούμορ… Αυτά είναι ίσως τα πρώτα βασικά χαρακτηριστικά που εντοπίζεις στην Ισαβέλα Βλασιάδου, όταν της μιλήσεις. Η γνωστή ηθοποιός που τα τελευταία χρόνια έχει βρει το νόημα της ζωής στην οικογένειά της και τον 10χρονο γιο της, επιστρέφει δυναμικά στο θέατρο και την τηλεόραση.
Η γνωστή ηθοποιός που αγαπήσαμε μέσα από τα “Άλλα Κόλπα” με τον Βλάση Μπονάτσο μίλησε στο TLIFE για την κρίση, τα τούρκικα σήριαλ, τη μεγάλη αδυναμία της στον γιο της, αλλά και το ρόλο της στους “Βασιλιάδες”.
Φέτος σας βρίσκουμε και στο θέατρο “Αυλαία” να εμφανίζεστε στην παράσταση “Οι σαλταρισμένοι”. Πείτε μας λίγα λόγια για τη συμμετοχή σας εκεί.
Στο θέατρο παίζω στην επιθεώρηση stand up comedi “Οι σαλταρισμένοι”. Πρόκειται για μια παράσταση που βασίζεται σε όλα αυτά που ζούμε τώρα, στην κρίση και την τρελή κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα. Το έχουν γράψει ο Γιώργος Κωνσταντίνου και η Ελένη Λευτεριώτη και νομίζω πως τα κείμενα είναι σύγχρονα και θα τα χαρακτήριζα σαν “μαχαιριά στο κόκαλο”. Η παράσταση έγινε interactive και το κοινό συμμετέχει πολύ. Ο κόσμος έχει ανάγκη να εκφραστεί και να μιλήσει για όλα όσα περνάμε.
Στην τηλεόραση συμμετέχετε στους “Βασιλιάδες”, τη νέα σειρά του Mega. Ποιος είναι ο ρόλος που ενσαρκώνετε;
Συμμετέχω στους “Βασιλιάδες¨. Την Τρίτη εμφανίστηκα πρώτη φορά και υποδύομαι την Ντέπη, την φίλη της Αλεξάνδρας Παλαιολόγου. Ανήκω στη μεριά των πλούσιων. Και μέσα σε αυτήν την κρίση, νιώθω χαρούμενη γιατί φέτος έχω δυο δουλειές.
Πώς ήρθε η συνεργασία στη σειρά και πόσο δύσκολα είναι τα γυρίσματα για το καθημερινό;
Έχω συνεργαστεί πολλές φορές με το Mega και εκεί έχω κάνει μερικές από τις πιο καλές μου δουλειές, όπως “Ραντεβού στα τυφλά”, “Οι αυθαίρετοι” και το “Άλλα κόλπα”. Και τώρα είμαι χαρούμενη που επιστρέφω στο Mega σε μια δουλειά που πηγαίνει τόσο καλά και σε τηλεθέαση. Όσο για τα γυρίσματα, επειδή έχω ξανακάνει καθημερινό, ξέρω ότι οι ώρες είναι πολλές και ο όγκος της δουλειάς είναι μεγάλος. Αλλά ο ρόλος μου δεν είναι σε καθημερινή βάση, οπότε έχω 2 με 3 φορές την εβδομάδα γύρισμα.
Πώς βλέπετε τα πράγματα σήμερα με βάση την οικονομική συγκυρία. Σας έχει επηρεάσει η κρίση;
Πάρα πολύ. Κατ’ αρχήν η κρίση έχει επηρεάσει το σπίτι μου. Δεν δουλεύω μόνο εγώ αλλά και ο σύζυγός μου. Εξάλλου οι αμοιβές έχουν μειωθεί πολύ, σε αντίθεση με τα έξοδα και όλα όσα ζητούνται στον Έλληνα πολίτη να πληρώσει. Δεν μας φθάνουν τα λεφτά για τίποτα.

Ο χώρος της υποκριτικής έχει δεχτεί το δικό του οικονομικό πλήγμα;
Οι ηθοποιοί δεν έβγαζαν ποτέ πολλά λεφτά, εκτός από τους θιασάρχες και τα πολύ μεγάλα ονόματα. Ο ηθοποιός ήταν μόνο λάμψη και προβολή και όχι τόσο τα χρήματα. Εγώ την αγάπησα αυτήν τη δουλειά και ήθελα να την κάνω, αλλά είμαι συνειδητοποιημένη, γιατί το επάγγελμά μας δημιουργεί μεγάλη ανασφάλεια. Κάθε 6 μήνες είσαι άνεργος και πρέπει να ψάξεις για δουλειά. Ρισκάρεις τα πάντα. Υπήρχαν δύσκολες περίοδοι που δεν είχα δουλειά και δικά μου χρήματα και δεν ήταν μια και δυο.
Έχετε σκεφτεί να φύγετε στο εξωτερικό;
Οικογενειακά να μεταναστεύσουμε; Αν δεν μπορούμε να τα βγάλουμε τόσο πέρα μπορεί να φύγουμε στην Αμερική που έχουμε ξαδέλφια και να δουλέψουμε στο εστιατόριο τους. Εναλλακτικά, θα πάμε στο χωριό στην Κρήτη που έχουμε ελιές να βγάλουμε λάδι.
Το τελευταίο καιρό βλέπουμε μεγάλη απήχηση των τούρκικων σήριαλ στην τηλεόραση. Θεωρείτε πως είναι μια μόδα που θα περάσει;
Νομίζω πως ναι! Λόγω της κρίσης τα κανάλια οδηγήθηκαν σε φθηνά προϊόντα. Τα κανάλια κατά τη γνώμη μου, όμως, θα έπρεπε να επικεντρωθούν σε καλά και ποιοτικά προγράμματα με χαμηλότερο budget, για να ενισχύσουν την αγορά. Όλοι εμείς έχουμε ανάγκη από δουλειά και ο κόσμος θέλει να δει ελληνικές παραγωγές. Αυτό φάνηκε και από τα υψηλά νούμερα τηλεθέασης που έκαναν οι ελληνικές σειρές.

Τώρα που έχετε κάπως φορτωμένο πρόγραμμα, υπάρχει χρόνος για την οικογένεια και τον γιό σας;
Αφιερώνω άπειρο χρόνο στον γιο μου και επειδή πέρσι δεν δούλευα περνούσαμε πολλές ώρες μαζί. Από τότε που έκανα το παιδί μου έχω αφιερωθεί πολύ σε αυτό και τον έχω μεγαλώσει εγώ. Έχω ασχοληθεί με το σχολείο, τα διαβάσματα του, τις δραστηριότητές του και ό,τι αφορά ένα 10χρονο αγόρι. Φέτος, λόγω δουλειάς δεν είμαι συνέχεια εκεί, αλλά θεωρώ πως το παιδί έχει πάρει τις βάσεις του.
Πώς είστε ως μανούλα;
Θα έλεγα πως είμαι λίγο από όλα. Κάποιες φορές γίνομαι λίγο αυστηρή και άλλες πιο διαλλακτική.
Έχετε σκεφτεί για δεύτερο παιδί;
Σκέψεις κάνεις, αλλά αυτά είναι τυχερά.
Πολλοί καλλιτέχνες έχουν έρθει αντιμέτωποι σε κάποια στιγμή της καριέρας τους με την κατάθλιψη. Σας έχει συμβεί κάτι τέτοιο;
Είμαι πολύ χαρούμενο άτομο για να πάθω κατάθλιψη. Έχω τη λογική πάνω από όλα και δεν σκέφτομαι πολύ τα πράγματα. Αν κάτι με ενοχλεί προσπαθώ να το αλλάξω εκείνη τη στιγμή. Προσπαθώ να είμαι πάντα αισιόδοξη. Αυτό ίσως να είναι και τύχη, επειδή μεγάλωσα σε μια οικογένεια που με πρόσεχαν πολύ οι γονείς μου.
Ποια είναι μέχρι τώρα η πιο ευτυχισμένη επαγγελματική στιγμή σας
Αυτήν την περίοδο περνώ πολύ ισορροπημένα. Το θέατρο, η συμμετοχή στους “Βασιλιάδες” και η οικογένειά μου με γεμίζουν και μου δίνουν μια ισορροπία στη ζωή μου. Όσο για παλαιότερες ευτυχισμένες στιγμές, αυτές ήταν σίγουρα στο “Άλλα κόλπα”, το “Ραντεβού στα τυφλά” και όλες οι θεατρικές συνεργασίες με τον Ανδρέα Βουτσινά.
“Σαλταρισμένοι”, θέατρο Αυλαία
Β΄ Μεραρχίας & Κουντουριώτου, Πειραιάς
Παραστάσεις:
Απόγ: Σάβ. (λαϊκή), Κυρ. 6.30 μ.μ.
Βραδ: Παρ., Σάβ., Κυρ. 9.30 μ.μ.

Read More

And More