Πίσω στην κορυφή της σελίδας
17.05.2016 | 16:58
Νατάσα Μπερέκου - Tweet me @berekoukou

Ιράν: συνελήφθησαν γιατί ανέβασαν photo στο instagram που φαίνονταν τα μαλλιά τους!

Ιράν: συνελήφθησαν γιατί ανέβασαν photo στο instagram που φαίνονταν τα μαλλιά τους!
ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

Στον δυτικό κόσμο η Rihanna μπορεί να βγαίνει ολόγυμνη στο instagram της, η Miley Cyrus να καπνίζει (όχι τσιγάρο), η Madonna να ανεβάζει προκλητικές λήψεις και όλο αυτό να είναι ok και σε ένα παράλληλο σύμπαν (λέγεται Ιράν) οι γυναίκες να συλλαμβάνονται γιατί τόλμησαν να φωτογραφηθούν χωρίς τη μαντίλα τους!

Στην σύλληψη οκτώ μοντέλων προχώρησαν οι αρχές του Ιράν λίγες ώρες πριν με την κατηγορία ότι ανέβασαν προκλητικές photo στο instagram. Όπου προκλητικές, φωτογραφίες στις οποίες τα κορίτσια φανέρωναν το πρόσωπό τους και τα μαλλιά τους καθώς δεν φορούσαν τις μαντίλες τους.

Σύμφωνα με την Guardian ο Ayatollah Ali Khamenei είχε επιτρέψει δύο χρόνια πριν το modelling στο Ιράν αλλά υπό τους αυστηρούς νόμους του κράτους και με πρακτορεία μοντέλων που υπάκουαν στους νόμους αυτούς. Όμως, τα κορίτσια τα οποία συνελήφθησαν φαίνεται πως δούλευαν ως freelancers και παραβίασαν τους αυστηρούς νόμους του κράτους. 

"Τα τελευταία δύο χρόνια έχουμε οργανώσει δύο επιχειρήσεις. Συνολικά έχουμε συλλάβει 50 στυλίστες, σε 50 οίκους μόδας", δήλωσε αξιωματούχος της ιρανικής αστυνομίας.

Σκέψεις;

Βαθμολόγησέ το
Εσύ τι λες; Πες τη γνώμη σου
Top 10