Πίσω στην κορυφή της σελίδας
13.06.2012 | 23:07
Νατάσα Μπερέκου - Tweet me @berekoukou

Ξανοιγμένες άκρες! Μάθε τα πάντα για την τάση που ξαφνικά βλέπουμε παντού!

Ξανοιγμένες άκρες! Μάθε τα πάντα για την τάση που ξαφνικά βλέπουμε παντού!
ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;


Μετά την μανία που προκάλεσε το ombre στις απανταχού trend- setters, ήρθε μια νέα τάση που θα λατρέψουμε: οι ξανοιγμένες άκρες! Είναι τα μαλλιά που ξαφνικά βλέπεις παντού: στον δρόμο, στα catwalks (ο Prada τα έδειξε στο fashion show για τον Χειμώνα του 2013) στις διάσημες!

Πώς γίνονται; Ποια είναι η διαφορά τους από το ombre; Τι πρέπει να προσέξεις αν τα επιλέξεις; Σε ποιες ταιριάζει; Ο Νικόλας Βιλλιώτης, official hair colorist της Garnier, έχει πάντα την τεχνική αλλά και την γνώση των trends! Και τα μοιράστηκε οοολα μαζί μου! Οι celebs, πιο συντηρητικές και μη έχουν επιλέξει τις ξανοιγμένες άκρες! Εσύ;

Ξανοιγμένες άκρες! Σε τι διαφέρει με το ombre;
Το ombre έχει μια συνέχεια από την ρίζα μέχρι τις άκρες και το ξάνοιγμα καταπιάνει το μεγαλύτερο μήκος των μαλλιών. Στις ξανοιγμένες άκρες, αντίθετα, βλέπουμε ένα ξάνοιγμα μόνο στις άκρες των μαλλιών και όχι στα μήκη και την ρίζα.

Ποιο κούρεμα ταιριάζει στις ξανοιγμένες άκρες;
Το ιδανικότερο κούρεμα αν έχεις τέτοια μαλλιά είναι το ντεγκραντέ. Όταν έχεις ένα μήκος το αποτέλεσμα δείχνει πιο γραμμικό.Stylish κορίτσια που αγαπούν τις ξανοιγμένες άκρες!


Πώς γίνονται οι ξανοιγμένες άκρες;
Τα μαλλιά όταν κάνουμε τις ξανοιγμένες άκρες πρέπει να είναι εντελώς στην φυσική τους κατάσταση ως προς το styling. Και αυτό γιατί έτσι μπορούμε να αντιληφθούμε πώς "στέκονται" τα μαλλιά και που μπορούμε να τοποθετήσουμε σωστά το χρώμα.
Αν τα μαλλιά είναι εντελώς άβαφα μπορούμε να πετύχουμε αυτό το αποτέλεσμα με βαφή και λίγο περισσότερο οξυζενέ. Έπειτα τα αφήνουμε σε φυσικό αέρα χωρίς αλουμινόχαρτα για περίπου 35 λεπτά.
Αν πάλι, τα μαλλιά είναι βαμμένα πετυχαίνουμε το αποτέλεσμα αυτό με σκόνη ξανοίγματος. Εδώ, ο χρόνος κυμαίνεται με το πόσο ξανοιγμένα θέλεις να είναι τα μαλλιά σου. Όσο πιο ξανοιγμένα, τόσο περισσότερος χρόνος παραμονής. Βεβαίως, ένας γενικός κανόνας είναι ότι τα βαμμένα μαλλιά θέλουν περισσότερο χρόνο για να ξανοίξουν.
Πάντα βάφουμε με τα χέρια μας και όχι με πινέλα ώστε να πετύχουμε μια φυσική ροή του ξανοίγματος.

Τι πρέπει να προσέξεις και... άλλοι κανόνες στιλ!
- Οι ξανοιγμένες άκρες ταιριάζουν σε ίσια και σπαστά μαλλιά και οπωσδήποτε όχι στα σγουρά. 
- Αν έχεις βαμμένα μαύρα μαλλιά δυστυχώς δεν μπορείς να πετύχεις αυτό το αποτέλεσμα.
- Στα καστανά σκούρα φυσικά μαλλιά γίνεται!
- Στην ίδια λογική κινείται το ξανθό μήκος με τις σκούρες άκρες. Αν και το συγκεκριμένο trend είναι αρκετά πιο τολμηρό! 
- Μετά από τις ξανοιγμένες άκρες τα μαλλιά χρειάζονται ιδιαίτερη φροντίδα! Κάνε εντατικά μάσκες ενυδάτωσης και κάθε τόσο κοιμήσου με αυτή!

 

Βαθμολόγησέ το
Εσύ τι λες; Πες τη γνώμη σου

LATEST NEWS

Τελευταία ενημέρωση: 22:13

Top 10