Beach house: Αυτό το καλοκαίρι κάνε το σπίτι σου να μοιάζει με παραθαλάσσιο… παράδεισο

Κορίτσια, ο Ιούλιος είναι εδώ, ενωμένος, δυνατός! Και τι σημαίνει αυτό; Ότι σιγά- σιγά οδεύουμε προς την καρδιά του καλοκαιριού και καλό είναι να το πάρουμε απόφαση και να αρχίσουμε να “δουλεύουμε” πάνω στη σκέψη ότι το καλοκαίρι δεν είναι αιώνιο και πρέπει να το εκμεταλλευτούμε όσο ακόμα το έχουμε. Και τι κάνει ένα καλοκαίρι ξεχωριστό; Η χαλάρωση. Άλλωστε, όπως πολύ καλά ξέρεις… summertime and the living is easy!

Και αν οι απέραντες αμμουδιές και τα κρυστάλλινα νερά σου μοιάζουν σαν όνειρο… θερινής νυκτός, τότε μάλλον πρέπει να πάρεις τα μέτρα σου και να κάνεις τις απαραίτητες κινήσεις για να φέρεις αυτό το coastal feeling στο σπίτι σου! Γιατί αν δεν πηγαίνει ο Μωάμεθ στο βουνό, θα έρθει το βουνό στον Μωάμεθ.

Όπως έχουμε τονίσει αρκετές φορές, το καλοκαίρι το σπίτι μας έχει πάνω- κάτω τις ίδιες ανάγκες με εμάς. Χρειάζεται να “αναπνεύσει”, να αναζωογονηθεί και να πάρει τα… πάνω του. Θέλει πιο χαλαρό ύφος, περισσότερο ελαφριές υφές, ανοιχτές αποχρώσεις και αέρινη διάθεση στο interior design. Γιατί, το σπίτι είναι ο χώρος στον οποίο θέλεις να νιώθεις κι εσύ ξεκούραστη, είναι το καταφύγιό σου, το “αποκούμπι” σου. Και του αξίζει να είναι περιποιημένος και σύμφωνος με τη διάθεσή σου ανά εποχή! Βάλε, λοιπόν, τα δυνατά σου για να του δώσεις την όψη που θέλεις να αντικρίζεις κάθε ζεστό πρωί που ξυπνάς και κάθε δροσερό βραδάκι που απολαμβάνεις τη θαλπωρή του.

Και επειδή μπορεί να σου άνοιξε η όρεξη και να έχεις ήδη ανασκουμπωθεί, έτοιμη να μετακινήσεις καναπέδες, να ξεφορτωθείς κουρτίνες και γενικότερα να αλλάξεις τα… φώτα στη διακόσμησή σου, παρακάτω θα βρεις μερικές ιδέες για να κάνεις το σπίτι σου τον απόλυτο καλοκαιρινό προορισμό για φέτος!

Φέρε τα έξω… μέσα

Υπάρχει ένας άγραφος κανόνας στην καλοκαιρινή διακόσμηση, που λέει ότι οι χώροι δεν χρειάζονται απαραίτητα έντονες αποχρώσεις, αλλά διαφορετικές υφές! Και εξηγούμαι: αν κρατήσεις σταθερούς τους neutral, γήινους τόνους του σπιτιού σου και διανθίσεις το design σου με “θερινές” υφές, η ψάθα και το μπαμπού, που είχες συνηθίσει να βλέπεις σε εξωτερικούς χώρους, ενώ ταυτόχρονα δώσεις χρώμα μέσα από τα φυτά εσωτερικού χώρου, τότε θα έχεις το πιο beachy αποτέλεσμα!

Κάνε “light” επιλογές

Αν καταφέρεις να διατηρήσεις τη διακόσμησή σου σε απαλούς χρωματισμούς, με ουδέτερη διάθεση και ελάχιστες παστέλ πινελιές, τότε θα έχεις το πιο ξεκούραστο και χαλαρό design για να σε βοηθήσει να… ξεκαλοκαιριάσεις. Το light τα καλοκαίρια φαίνεται πως έχει την τιμητική του!

Δώσε έμφαση στο λευκό

Σύμφωνα με τον πρώτο κανόνα που είδες παραπάνω, το χρώμα του καλοκαιριού είναι το… άχρωμο. Και επειδή σε αυτή την κατηγορία δεν συγκαταλέγεται τίποτα, το λευκό είναι το next best thing. Επένδυσε, λοιπόν, στους λευκούς χώρους που φωτοβολούν ενέργεια και κάνε το σπίτι σου να λάμπει!

Χρησιμοποίησε φυσικά υλικά

Τίποτα δεν κάνει το καλοκαίρι πιο… καλοκαιρινό από τα υλικά που το απαρτίζουν. Το λινό, η ψάθα, το μπαμπού, το φυσικό ξύλο και το rattan είναι μερικά από τα φυσικά υλικά που πρέπει να βάλεις στο χώρο σου αν θέλεις να τον κάνεις να θυμίζει “ακρογιαλιές, δειλινά”!

Βάλε παραλιακά props στη διακόσμηση

Ναι, μπορεί να σου ακούγεται περίεργο, αλλά εκείνο που κάνει ξεχωριστό ένα beach house είναι η αίσθηση πως βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από τη θάλασσα. Και αυτό επιτυγχάνεται από τις “παραλιακές” λεπτομέρειες που βρίσκονται στο χώρο. Χρησιμοποίησε, επομένως, πανιά, ψάθινα καπέλα και μπαμπού καλάθια σε σημεία όπως το φουαγιέ και ο διάδρομος, ακόμη κι αν δεν ετοιμάζεσαι να φύγεις μέσα στα επόμενα 5′ για τη Βουλιαγμένη!

“Αγκάλιασε” το ναυτικό στυλ

Όχι, οι άγκυρες και τα καραβάκια μετά βίας ισορροπούν στο όριο του kitsch και καλό είναι να αποφευχθούν με κάθε τρόπο! Οι διακριτικές ναυτικές πινελιές, όμως, μπορούν να κάνουν εξαιρετική δουλειά! Στρογγυλοί καθρέφτες που παραπέμπουν σε φινιστρίνι, επιτοίχιες απλίκες που θυμίζουν… γιοτ και used μεταλλικά αντικείμενα μπορούν να δώσουν το επιθυμητό αποτέλεσμα!

Read More

And More