Διακόσμηση με μαύρο: Ιδέες για όλα τα δωμάτια!

Το μαύρο είναι μια τολμηρή επιλογή για το σπίτι. Τολμηρή ναι, απαγορευμένη όχι! Μάλιστα είναι εξαιρετικά trendy και ένα μοντέρνο σπίτι έχει πάντα κάτι μαύρο να σου δείξει!

Ταιριάζει απόλυτα με τα μετάλικς και τα χρυσά αντικείμενα που είναι hot ενώ αν σε τρομάζει επειδή θεωρείται απαισιόδοξο πάντα υπάρχει τρόπος να αναστρέψεις αυτή την οπτική! Διότι όταν χρησιμοποιηθεί σωστά δίνει ζεστασιά αλλά και απάραμιλλο στιλ σε ένα χώρο! Δοκίμασέ το!

Παρακάτω θα βρεις ορισμένες εξαιρετικές ιδέες για το πώς διακοσμείται ένα σπίτι με βάση το μαύρο χρώμα!

Σε ένα φωτεινό δωμάτιο βάψε έναν τοίχο μαύρο για να το οριοθετήσεις. Τι σημαίνει αυτό; Σε ένα φωτεινό δωμάτιο με μεγάλα παράθυρα το μάτι έχει την τάση να θέλει να δει προς τα έξω, προς την πηγή του φωτός. Εάν θέλεις να κάνεις τη διαφορά βάψε έναν τοίχο μαύρο για να κάνεις το χώρο και να δείχνει μεγαλύτερος αλλά και να εγκλωβίσεις την προσοχή του ματιού ώστε να μην τρομάζει από το φως. Τα χρωματιστά έπιπλα, αξεσουάρ, ένα ωραίο χαλί σε ανοιχτό χρώμα όπως στη φωτογραφία θα σε βοηθήσουν να κάνεις το μαύρο να φαίνεται ακόμη πιο ταιριαστό και ενδιαφέρον!

/
Δοκίμασε το μαύρο μόνο σε ένα δωμάτιο, ενδεχομένως σε αυτό που θέλεις να δώσεις περισσότερη έμφαση, όπως είναι το σαλόνι. Το μαύρο είναι πάντα μια εντυπωσιακή επιλογή με άψογα αποτελέσματα εάν χρησιμοποιήσεις σωστά τα υπόλοιπα χρώματα και εάν κάνεις τη σωστή επιλογή δωματίου.

/
“Διέκοψε” την κυριαρχία του άσπρου με μαύρες πινελιές για να δώσεις κλασικό ύφος σε έναν χώρο, όπως εδώ, όπου τα τελειώματα στις κουρτίνες, το τραπεζάκι, τα κουρτινόξυλα, το φωτιστικό και τα σκαμπό είναι σε μαύρο. Με τον τρόπο αυτό δίνεις ένα κλασικό και αξεπέραστο ύφος στο χώρο σου, ειδικά το σαλόνι αλλά και σπας την ενδεχομένως ψυχρή μονοτονία του λευκού με το μαύρο που δημιουργεί μια αίσθηση οικειότητας.

/
Το μαύρο στην κουζίνα δίνει στιλ και είναι εξαιρετικά μοντέρνο, καθώς ταιριάζει και με κλασικά έπιπλα και με μοντέρνα όπως οι ανοξείδωτες συσκευές ή τα γυάλινα τραπέζια. Σε συνδυασμό με χερούλια σε ασημί, λευκούς πάγκους και καφέ, κεραμικό πλακάκι έχεις έναν ξεκούραστο, μοντέρνο και λειτουργικό χώρο!

/
Το μαύρο είναι το ιδανικό χρώμα για ένα εφηβικό δωμάτιο καθώς σπάνια οι έφηβοι το βαριούνται και επιπλέον είναι εύκολο χρώμα για την υπόλοιπη διακόσμηση.Συνδύασέ το με λευκή βιβλιοθήκη, ασπρόμαυρα πόστερ, αξεσουάρ σε έντονα χρώματα όπως κόκκινο για τα φωτιστικά ή ένα κάλυμα κρεβατιού και έχεις το ιδανικό δωμάτιο!

/
Το μαύρο είναι ταυτόχρονα και κλασικό αλλά και “άγριο”. Σε αυτό το σαλόνι το ασπρόμαυρο καρό χαλί δένει αρμονικά με ασπρόμαυρους καναπέδες, μαύρο πλακάκι και ένα απλό, μεταλλικό μαύρο τραπεζάκι. Τα καφέ φωτιστικά δένουν με τις υπόλοιπες επιλογές ενώ το μάτι δεν κουράζεται χάρη στο παιχνίδι άσπρου και μαύρου.

Read More

And More