Αναδιοργάνωσε τη βιβλιοθήκη σου με απλές κινήσεις!

Βρίσκεις ότι η βιβλιοθήκη σου είναι μουντή ή θέλει μια γερή ανανέωση; Μπορείς να το κάνεις! Ανάλογα με το αν έχεις εντοιχισμένη βιβλιοθήκη ή έπιπλο κάνε αλλαγές για να της δώσεις ύφος και στιλ! Μην στοιβάζεις απλά τα βιβλία σου αλλά δώσε προσωπικότητα σε ένα κομμμάτι του σπιτιού μάλλον… παραμελημένο! Δες παρακάτω πόσο απλό είναι!

//
Καταρχήν άδειασε τα ράφια. Ξεσκαρτάρισε τα βιβλία σου ώστε να μην υπάρχουν σκισμένα ή φθαρμένα στη “συλλογή” σου εκτός και εάν είναι αξίας. Για να κάνεις μια βιβλιοθήκη πιο ζωηρή, είτε βάψε τα ράφια σε ένα έντονο χρώμα (εάν η βιβλιοθήκη είναι εντοιχισμένη) ή μπορείς να ντύσεις τα ράφια με οποιοδήποτε ντύσιμο ή ταπετσαρία ταιριάζει στα γούστα σου. Στα μεγάλα καταστήματα για το σπίτι θα ανακαλύψεις ρολά ντυσίματος με εντυπωσιακά και πρωτότυπα σχέδια. Διάλεξε κάτι ανάλογα με το γούστο σου και το ύφος του σπιτιού και επένδυσε τη βιβλιοθήκη ώστε να της δώσεις μια νέα όψη. Κατόπιν τοποθέτησε τα βιβλία κατά ύψος και ανά θέμα. Βάλε κάποια βιβλία όρθια και κάποια οριζόντια για να σπάσεις τη μονοτονία. Σε κάποια ράφια άφησε κενά, βάζοντας δυο-τρία βιβλία μόνο.

//
Τοποθέτησε στα κενά που άφησες ενδιαφέροντα και όμορφα κουτιά σε σχήματα που προτιμάς που θα λειτουργήσουν σαν αποθηκευτικοί χώροι, για να βάζεις από φωτογραφίες μέχρι τα εγχειρίδια των συσκευών σου. Επίσης τοποθέτησε μερικά κεραμικά διακοσμητικά ή φωτογραφίες για να δώσεις ζωή στα ράφια.

//
Έχοντας τελειώσει με τα ράφια, μπορείς να κάνεις την τολμηρή κίνηση και να κρεμάσεις μια κορνίζα με μια γκραβούρα ή μια φωτογραφία ή έναν μικρό πίνακα που σου αρέσει πάνω στο διαχωριστικό της βιβλιοθήκης για να κάνει τη διαφορά!
Η βιβλιοθήκη σου είναι έτοιμη!

Read More

And More