Let the seasons begin: Τα μεγαλύτερα χριστουγεννιάτικα πάρκα της χώρας ανοίγουν τις πύλες τους!

Έφτασαν επιτέλους τα Χριστούγεννα! Και ξέρεις πώς το καταλαβαίνεις; Όταν ανάβουν τα φώτα στους δρόμους, όταν οι βιτρίνες στολίζονται γιορτινά, όταν κατεβάζεις το δέντρο από το πατάρι και είτε το στολίζεις “κρυφά” μέσα στη νύχτα για να κάνεις έκπληξη στα μικρά το πρωί ή διαλέγετε μια μέρα που μαζί ξεκινάτε τους στολισμούς και φυσικά, όταν ανοίγουν τις πόρτες τους τα χριστουγεννιάτικα πάρκα! Τότε είναι βέβαιο πως οι γιορτές έχουν φτάσει και επίσημα και τα παιδιά ξεκινούν τα… παρακάλια και τα προγράμματα! Γιατί, τι είναι πιο χαρούμενο και γιορτινό από ένα χριστουγεννιάτικο χωριό γεμάτο καλικάντζαρους, νεράιδες, ταράνδους, έλκηθρα, δώρα, παιχνίδια, δράσεις και τον αγαπημένο τους Άγιο Βασίλη; Ας ξεκινήσουμε, λοιπόν, της σεζόν, γιατί από σήμερα ανοίγουν τις πόρτες τους μερικά από τα μεγαλύτερα θεματικά πάρκα της χώρας και υπόσχονται να προσφέρουν μεγάλες… συγκινήσεις στους μικρούς φίλους τους!

Παρακάτω μπορείς να δεις τα μεγαλύτερα χριστουγεννιάτικα πάρκα της Αθήνας, αλλά και μερικά από τα πιο χαρακτηριστικά της περιφέρειας!

Αθήνα

Ο Χριστουγεννιάτικος Κόσμος του ΚΠΙΣΝ

Από σήμερα, Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου και έως τις αρχές Ιανουαρίου, το Πάρκο του ΚΠΙΣΝ “φοράει” τα… καλά του, φωταγωγείται απ’ άκρη σ’ άκρη και εγκαινιάζει το νέο παγοδρόμιό του! Στις 18:30 θα δοθεί το σήμα για την έναρξη των χριστουγεννιάτικων εορτασμών, ενώ με ελεύθερη είσοδο και μια σειρά εκδηλώσεων, δράσεων και εργαστηρίων, μικροί και μεγάλοι θα έχουν την ευκαιρία να επισκεφτούν και να συμμετάσχουν στα γιορτινά events που διοργανώνονται καθημερινά! Η παιδική χορωδία της Εθνικής Λυρικής Σκηνής θα υποδεχθεί τον κόσμο τραγουδώντας χριστουγεννιάτικα τραγούδια, ενώ αθλήτριες του καλλιτεχνικού πατινάζ θα πρωταγωνιστήσουν με πιρουέτες και κοστούμια, υπό τους ήχους κλασσικής μουσικής στο ολοκαίνουριο παγοδρόμιο του Καναλιού. Ένας μαγευτικός κόσμος θα ζωντανέψει αυτές τις γιορτές στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και όλοι είμαστε καλεσμένοι!

ΚΠΙΣΝ
Λ. Ανδρέα Συγγρού 364

The Christmas Factory

Το… εργοστάσιο των Χριστουγέννων έρχεται για άλλη μια χρονιά στην Αθήνα, σημαίνοντας την έναρξη της χριστουγεννιάτικης σεζόν από σήμερα, Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου, και μέχρι τις 2 Ιανουαρίου! Καθημερινά ανοικτό, από τις 10:00 έως τις 22:00, το Christmas Factory στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων θα υποδέχεται τους μικρούς και μεγάλους φίλους του και σκορπάει μαγεία, κάνοντας τα παραμύθια… πραγματικότητα! Δωρεάν δράσεις, εργαστήρια, εκδηλώσεις, συναρπαστικές ξεναγήσεις, παιχνίδια, λούνα παρκ και ο κοκκινοφορεμένος Άγιος Βασίλης είναι μόνο μερικά από όσα τα παιδιά θα καταφέρουν να δουν από κοντά, ενώ και οι νέες προσθήκες, όπως η Σχολή Μαγείας, υπόσχονται να ενθουσιάσουν τους μικρούς… καλλικαντζαραίους!

Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων
Πειραιώς 100 & Βουτάδων

Santa Claus Kingdom

Το μεγαλύτερο θεματικό πάρκο της Αθήνας φιλοξενεί αμέτρητα, μοναδικά παιχνίδια για όλες τις ηλικίες, ενώ χωρίζεται σε τέσσερις θεματικές ενότητες με διαφορετικό χαρακτήρα! Από το Σάββατο 2 Δεκεμβρίου, παραμυθένια διακόσμηση. Αμέτρητα παιχνίδια, κλειστό παγοδρόμιο, χιονάνθρωποι, ο “αληθινός” Άγιος Βασίλης από το Ροβενιέμι της Φινλανδίας, παραστάσεις, συναυλίες και εργαστήρια θα περιμένουν μικρούς και μεγάλους για το μεγαλύτερο χριστουγεννιάτικο πάρτι της πόλης, έως τις 5 Ιανουαρίου!

M.E.C. Παιανίας
Λεωφόρος Λαυρίου 301

Christmas Village

Το πιο διάσημο και ιστορικό λούνα παρκ της Αθήνας, “Τα Αηδονάκια”, υποδέχεται τα Χριστούγεννα, με τη μεγαλύτερη χριστουγεννιάτικη γιορτή! Ήδη από τις 25 Νοεμβρίου έως και τις 7 Ιανουαρίου, ο αγαπημένος χώρος των παιδιών γεμίζει με γιορτινή διάθεση και άπειρα φωτεινά αστέρια που θα… στολίσουν τον ουρανό! Διαδραστικά παιχνίδια σε φαντασμαγορικό 3D mapping περιβάλλον, face painting, διαγωνισμοί και πειραχτήρια Ξωτικά θα παρασύρουν παιδιά και μεγάλους σε ατέλειωτο χορό! Πανοραμική ρόδα, συγκρουόμενα αυτοκίνητα, roller coaster, ολοκαίνουργια πίστα πατινάζ “Ice Rollers” και πολλές-πολλές ακόμη πρωτότυπες δράσεις!

Τα Αηδονάκια
Ανδρέα Παπανδρέου & Διονύσου 155, Μαρούσι

Στην υπόλοιπη Ελλάδα

Θεσσαλονίκη:
Αστερόκοσμος

Από το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου έως την Κυριακή 8 Ιανουαρίου, το χριστουγεννιάτικο πάρκο της Θεσσαλονίκης έρχεται να παρασύρει μικρούς και μεγάλους στη μαγεία των Χριστουγέννων, με παιχνίδια, παραστάσεις, συναυλίες και πολλές καθημερινές εκπλήξεις! Παιχνίδια για όλες τις ηλικίες, σκανδαλιάρικα ξωτικά, παγοδρόμια, χριστουγεννιάτικα εργαστήρια, παιδικές παραστάσεις, θεματικά διαδραστικά σπιτάκια, λαχταριστές εορταστικές λιχουδιές, λαμπερή διακόσμηση, εκρηκτική χριστουγεννιάτικη διάθεση και πολύ κέφι περιμένει τους επισκέπτες του Αστερόκοσμου και φέτος!

Τρίκαλα:
Ο Μύλος των Ξωτικών

Ο Μύλος Ματσόπουλου μεταμορφώνεται για άλλη μια χρονιά από σήμερα, Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου, για να υποδεχθεί χιλιάδες επισκέπτες μέχρι και τις 7 Ιανουραρίου! Το μεγαλύτερο χριστουγεννιάτικο θεματικό πάρκο της Ελλάδας, Ο Μύλος των Ξωτικών, προσκαλεί μικρούς και μεγάλους με δωρεάν είσοδο να πάρουν μέρος στις ποικίλες δράσεις του, ενώ δίνει την ευκαιρία να γνωρίσουν τα παιδιά από κοντά τον Άγιο Βασίλη και την Πριγκίπισσα του Φεγγαριού, τα ξωτικά και τους καλικάντζαρους, ενώ θα μπορούν να πάρουν μέρος σε πλήθος εργαστηρίων, δράσεων και μουσικοθεατρικών εκδηλώσεων!

Δράμα:
Ονειρούπολη

Η Ονειρούπολη Δράμας ανοίγει τις πόρτες της τη Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου και για 14η συνεχόμενη χρονιά θα χαρίσει στους επισκέπτες ένα μαγευτικό ταξίδι στη… χώρα των παραμυθιών και των ονειρικών Χριστουγέννων! Ολόκληρη η πόλη της Δράμας θα ανάψει τα γιορτινά φώτα της, ενώ μικροί και μεγάλοι θα έχουν την ευκαιρία να χορέψουν και να τραγουδήσουν, να παίξουν, να συμμετάσχουν σε εργαστήρια, να συναντήσουν χριστουγεννιάτικους ήρωες και πρωταγωνιστές παραμυθιών, να μαγειρέψουν και να κάνουν πειράματα, έως τις 7 Ιανουαρίου!

Ιωάννινα:
Ασημένια Χριστούγεννα

Φέτος, τα Χριστούγεννα στα Ιωάννινα θα έχουν χρώμα… ασημί, σαν τα παλιά κοσμήματα που φτιάχνουν με τέχνη και μεράκι οι μάστορες της πόλης! Το Παραλίμνιο Fun Park υποδέχεται τα “Ασημένια Χριστούγεννα” σε μία μαγική πόλη γεμάτη εκπλήξεις για μικρούς και μεγάλους. Ο Ασημάκης και η Ασημένια, ο Άι Βασίλης, ξωτικά, το δέντρο των δώρων, carousel, το φαντασμαγορικό παγοδρόμιο, εντυπωσιακά εργαστήρια και πολλά ακόμη πρωτότυπα παιχνίδια και δράσεις περιμένουν το κοινό από την Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου έως και τις 7 Ιανουαρίου, για να πασπαλίσουν με ασημόσκονη τα πιο ονειρικά Χριστούγεννα!

Φωτογραφία εξωφύλλου: iStock

Read More

And More