Πίσω στην κορυφή της σελίδας
15.10.2010 | 11:48
Λουκία Ειρήνη Μανοπούλου

Ας παίξουμε!

Ας παίξουμε!
ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;
Το παιχνίδι βοηθά το παιδί να ανακαλύψει τον εαυτό του και το περιβάλλον γύρω του! Το παιδί παίζοντας, εκτονώνει την ενέργεια του, συμμετέχει, συνεργάζεται  και φυσικά αναπτύσσει τη φαντασία του. 

Μέσα από τη διαδικασία του παιχνιδιού το παιδί εξωτερικεύει τα συναισθήματά του, μαθαίνει, πειραματίζεται, ευχαριστιέται, απογοητεύεται, δημιουργεί...
 
Προσφέροντας λοιπόν στο παιδί τις ιδανικές συνθήκες ψυχαγωγίας επενδύουμε στο μέλλον του και συμβάλλουμε με τον καλύτερο τρόπο στη διαμόρφωση της προσωπικότητας του.
 
Είναι πολύ σημαντικό να προσπαθούμε με κάθε ευκαιρία να διευρύνουμε και να αναπτύξουμε τις ιδέες του παιδιού, χωρίς όμως να παρεμβάλλουμε τη δική μας λογική σκέψη και το ρεαλισμό των ενηλίκων. Ο σημαντικότερος στόχος εξάλλου είναι να ευχαριστηθεί το παιδί τη διαδικασία.

Εκμεταλλευθείτε δημιουργικά τον ελεύθερο χρόνο σας παίζοντας και δημιουργώντας μαζί με το παιδί σας.. Η παρουσία του γονιού εξάλλου είναι πολύ σημαντική καθώς συμβάλλει στις διαδικασίες επικοινωνίας και κοινωνικοποίησης.
 
Διασκεδάζοντας μαζί του και παροτρύνοντάς το να εκφραστεί δημιουργικά, του προσφέρουμε τα καλύτερα εφόδια για τη σωστή του ανάπτυξη. Χαρείτε την παρουσία του παιδιού στη ζωή σας, παίζοντας μαζί του συχνά και επιβραβεύοντάς το στις προσπάθειές του.
 
Εμείς μέσα από την κατηγορία "Ας παίξουμε" σας προτείνουμε κάποιες κατασκευές που μπορείτε να δοκιμάσετε στο σπίτι. Θα γελάσετε, θα μάθετε, θα δημιουργήσετε και σίγουρα θα έρθετε πιο κοντά!

Καλή διασκέδαση...
Βαθμολόγησέ το
Εσύ τι λες; Πες τη γνώμη σου
Top 10