Πίσω στην κορυφή της σελίδας
17.04.2011 | 00:39

Τι μπορεί να προσφέρει ένα σκυλάκι στο παιδί σου;

ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;
Ξαφνικά εκεί που κάθεστε σου πετάει το παιδί σου την λέξη... σκύλος! Και για να γίνω πιο σαφείς την πρόταση... θέλω σκύλο! Εσύ το σκέφτεσαι και το ξανασκέφτεσαι. Ένα σκυλί έχει πολλές ευθύνες, θέλει φροντίδα, θέλει αγάπη, με λίγα λόγια είναι σαν να έχεις ένα παραπάνω παιδί!
 
Σκέφτηκες όμως τι μπορεί να προσφέρει ένα σκυλάκι σε ένα παιδί; Σύμφωνα με την ψυχολόγο Χρυσούλα Μαυράκη ένα κατοικίδιο κάνει το παιδί :
 
- “Να είναι υπεύθυνο.

- Να είναι τρυφερό.

- Να έρχεται σε επαφή με την φύση μέσα από το ζώο.

- Να καταλαβαίνει και τα άλλα είδη και όχι μόνο τους ανθρώπους.

- Να σέβεται τα δικαιώματα και τις ανάγκες των ζώων και γενικότερα των πλασμάτων της φύσης.

- Το βοηθάει να χαλαρώνει γιατί είναι άκρως αγχολυτικό το να χαϊδεύεις, να παίζεις και να κάνεις παρέα με ένα ζώο.

- Τέλος του μαθαίνει τον κύκλο της ζωής. Στις ξένες χώρες μόλις γεννηθεί ένα παιδάκι παίρνουν ένα ζωάκι στο σπίτι γιατί το ζώο έχει μικρότερο κύκλο ζωής από τον άνθρωπο.
Έτσι το παιδί βλέπει ότι ότι γεννιέται μεγαλώνει, γερνάει, πεθαίνει και συνηθίζει την απώλεια από το ζωάκι την οποία θα την δει αργότερα στον παππού, στην γιαγιά και σε άλλους.”
 

Τι να προσέξεις!
Είναι όμως και κάποια πράγματα που πρέπει να λάβεις υπόψην σου. Μιλήσαμε με τον κτηνίατρο Σπύρο Στεφανίδη και μας είπε τι πρέπει να προσέξεις :
 
  1. Προσοχή στο μέγεθος. Δεν μπορείς να πάρεις ένα μολοσσό και να έχεις ένα παιδάκι που είναι 1 έτους και δεν ξέρει να περπατάει καλά... Μπορεί να το πετάξει κάτω. Κι έτσι θα φοβηθεί το παιδί και θα του μείνει στίγμα και θα κάνει πολύ καιρό να του φύγει.
     
  2. Ανάλογα με την ηλικία θέλει λίγο προσοχή όσον αφορά στους κανόνες υγιεινής και καθαριότητας. Δεν μπορεί, για παράδειγμα, ένα παιδάκι 2 μηνών να έρχεται σε επαφή με τα σάλια του σκύλου. Αυτό μπορεί να συμβεί από 6-7 μηνών και πάνω που θα έχει φτιάξει και το ανοσοποιητικό του σύστημα.
     
Τι σκύλο; 
Υπάρχουν σκυλιά που θεωρούνται baby sitters και υπάρχουν και άλλα που δεν συμπαθούν τα παιδιά.
 
Προτεινόμενα...
 
Μεγάλα σκυλιά:
Τα golden retriever, τα labrador και τα boxer που με τα παιδιά τρελαίνονται!
 
Μικρά σκυλιά:
Τα maltese, τα yorkshire
 
Βαθμολόγησέ το
Εσύ τι λες; Πες τη γνώμη σου
Top 10