Πίσω στην κορυφή της σελίδας
27.06.2010 | 00:28

Διάβασες το "Χρώματα για γιατρικό";

ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;
Τα βιβλία είναι μια υπέροχη συντροφιά που καλό είναι να μάθουμε στα παιδιά μας να έχουν στη ζωή τους. Είναι κι ένας όμορφος τρόπος να τους μιλήσουμε για θέματα σκληρά, όπως η απώλεια ενός αγαπημένου προσώπου. Αυτό κάνει και η Χαρά Κατσαρή στο "Χρώματα για γιατρικό".

Η συγγραφέας μας συστήθηκε λογοτεχνικά πριν από χρόνια, όταν μαζί με το σύζυγό της Βαγγέλη Περρή, εξέδωσαν μια συλλογή διηγημάτων – ευθυμογραφημάτων με τίτλο “Δεν με αφήνετε να ολοκληρώσω”. Το 2008 κυκλοφόρησε από την Introbooks το παραμύθι της με τίτλο “Νταίζη: Κάντε με πριγκίπισσα”.

 
Η Χαρά Κατσαρή μας μιλάει για την απώλεια, αλλά και για το κυνήγι ενός χαμόγελου... με τον δικό της τρόπο. Μέσα από το βιβλίο της.

 

 
-Σε ποιες ηλικίες απευθύνεται το καινούριο σας βιβλίο;
Το “Χρώματα για γιατρικό” απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 6-9 ετών.

 
-Ποια είναι η υπόθεση του βιβλίου;
Έχει να κάνει με τον πόνο της απώλειας ενός αγαπημένου προσώπου, συγκεκριμένα του παππού. Η Έρση κι ο Γιάννης, τα εγγονάκια, ενώ προσπαθούν και τα ίδια να διαχειριστούν συναισθηματικά το γεγονός ότι ο παππούς “έφυγε για τους αγγέλους” όπως τους έχουν πει, αναλαμβάνουν το σπουδαίο έργο να κάνουν τη γιαγιά να χαμογελάσει ξανά. Σκαρφίζονται έναν πανέξυπνο και ταυτόχρονα τρυφερό παιδικό τρόπο να χρωματίσουν την καθημερινότητά της και να της θυμίσουν ότι η αγάπη είναι το γιατρικό.

 
-Ποια είναι η πηγή έμπνευσής σας και που αφιερώνετε το βιβλίο;
Πηγή έμπνευσής μου είναι τα παιδιά μου αλλά και οι μαθητές στο Νηπιαγωγείο όπου εργάζομαι. Τα παιδιά μπορούν να σου προσφέρουν συμπυκνωμένη έμπνευση, έμπνευση ζωής. Είναι στο χέρι σου να τη μετασχηματίσεις σε οτιδήποτε δημιουργικό. Σ' αυτά και αφιερώνω τη δουλειά μου γενικότερα.

 
-Θα επαναλάβετε το εγχείρημα; Να περιμένουμε κάτι άλλο σύντομα;
Η συγγραφή είναι μια εθιστική ενασχόληση. Θα ήθελα να συνεχίσω να την εξασκώ και φυσικά να εκδίδω τα βιβλία μου. Αυτή την εποχή βρίσκονται ακόμη υπό έκδοση ένα νεανικό μυθιστόρημά μου, επίσης από τις εκδόσεις Διάπλαση με τίτλο “Αίνιγμα στο βυθό” και ένα παραμύθι οικολογικού ενδιαφέροντος με τίτλο “Αποστολή στον Πλανήτη σφαλιάρα” από την Babelart.

 
-Ευχαριστούμε πολύ!
Εγώ ευχαριστώ για τη φιλοξενία.
Βαθμολόγησέ το
Εσύ τι λες; Πες τη γνώμη σου
Top 10