ΤΣΙΚΝΟΠΕΜΠΤΗ και θα φάμε πολύ! Μάθε τι πρέπει να κάνεις ΑΥΡΙΟ ώστε να μην ανέβει η ζυγαριά

ΛΟΙΠΟΝ, ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΒΓΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΙΣ ΤΟ ΦΑΓΗΤΟ ΤΗΣ ΤΣΙΚΝΟΠΕΜΠΤΗΣ. Εμείς σου εξασφαλίσαμε τις κινήσεις που πρέπει να κάνεις αμέσως μετά ώστε να μην το μετανιώσεις.

Η μέρα μυρίζει παϊδάκι και κρέας στα κάρβουνα από όλες τις γωνιές. Στο σπίτι ή σε κάποια ταβέρνα όλοι κάπου θα το τιμήσουν το κρέας απόψε. Και μετά; Η ιστορία επαναλαμβάνεται και ξέρεις καλά πως θα νιώθεις αύριο. Για αυτό λοιπόν σε προλαβαίνουμε… Ο διαιτολόγος διατροφολόγος Νικόλαος Κριαράς καταστρώνει το σχέδιο δράσης για να το τσικνίσεις απολαυστικά χωρίς επιπτώσεις. Διάβασε τι πρέπει να κάνεις αύριο…

Smart Tips και συμβουλές για την επόμενη μέρα ώστε να θυμάσαι την Τσικνοπέμπτη μόνο από φωτογραφίες και όχι από το νούμερο στη ζυγαριά σου!

Αυτή την Πέμπτη θα φάμε αργά…
Mια μέρα το χρόνο είναι θα μου πεις. Αν και μεταξύ μας, ως γνήσια Ελληνίδα σίγουρα θα σου έχει συμβεί ξανά να βγεις για φαγητό, να του δώσεις να καταλάβει στα κρεατικά και να πιείς και λίγο παραπάνω. Το παν είναι να διασκεδάσεις χωρίς να σε φάει η αγωνία. Ο διαιτολόγος διατροφολόγος Νικόλαος Κριαράς σου δίνει βασικές συμβουλές για στρατηγική το ίδιο βράδυ…

– ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΙΕΙΣ ΜΠΥΡΑ! Αφού το μενού θα έχει αναμφισβήτητα κρέας, “παίξε” έξυπνα με το ποτό. “Καλό είναι να επιλέξεις μπίρα, γιατί θα προκαλέσει έντονη διούρηση αποτρέποντας την κατακράτηση υγρών. Επιπλέον, οι βιταμίνες της μπίρας θα προστατεύσουν τους μύες, εμποδίζοντας την υπερβολική παραγωγή γλυκογόνου που θα αποθηκευτεί στη συνέχεια ως λίπος”!

Επειδή το κρέας δεν προσφέρει μόνο κιλά, μάθε ποια είναι τα θετικά της απόλαυσης κρεατικών. Για να μην τρως με τύψεις και ενοχές.
– Επαναδόμηση
… Το κρέας ενισχύει τη δόμηση της μυικής ομάδας του οργανισμού, μια διεργασία απαραίτητη ειδικά αν γυμνάζεσαι. Ξέρεις άλλωστε πως μύες δύνατοί σημαίνει πολύ απλά πως καις περισσότερες θερμίδες σε καθημερινή βάση.
Εκθαμβωτική ομορφιά… Το κρέας – και ειδικά το κόκκινο κρέας – έχει την ιδιότητα να τονώνει την ελαστικότητα του δέρματος, αφού στηρίζει το αιμοποιητικό σύστημα του οργανισμού λόγω της υψηλής περιεκτικότητας σε μυοσφαιρινίνη / αιμοσφαιρίνη.
ΟΧΙ ΚΡΑΣΙ!
Κι αν σκέφτεσαι τι έχει το κρασί και δεν μπορείς να το επιλέξεις, σημείωσε απλά αυτό: “Το αλκοόλ στη ξανθιά μπύρα, τύπου lager είναι σύνήθως 4%, κάτι που καθιστά τη μπίρα 3 φορές διαιτητικά πιο σωστή απο το κρασί που έχει συνήθως 11% περιεκτικότητα σε αλκοόλη” εξηγεί ο κ. Κριαράς.

ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΑΥΡΙΟ… (αφού έφαγες τα πάντα δηλαδή)
Και ας έρθουμε στο πιο σημαντικό! Την επόμενη μέρα. Διασκέδασες, απόλαυσες τα παϊδάκια, τις πανσέτες και τα μπριζολάκια. Τσούγκρισες και το ποτήρι με τη μπίρα κάμποσες φορές. Πώς θα επιστρέψεις στην καθημερινότητα χωρίς απώλειες; Υπάρχει σχέδιο δράσης για να μην σου αφήσει άσχημες αναμνήσεις αυτή η Τσικνοπέμπτη;

Ο διαιτολόγος διατροφολόγος Νικόλαος Κριαράς σου δίνει 5 βασικά tips για να αναστρέψεις το εις βάρος σου… παιχνίδι, μετά από μια βραδιά απολαυστικής κρεωφαγίας!

-ΠΙΕΣ ΓΑΛΑ ΜΟΛΙΣ ΓΥΡΙΣΕΙΣ ΣΠΙΤΙ: Πριν πέσεις για ύπνο, πιες 1 1/2 ποτήρι γάλα 1.5% και συνόδευσέ το με ένα καρότο. Τι πετυχαίνεις έτσι; Να “σπρώξεις” τον οργανισμό σου να κάψει πιο γρήγορα το λίπος που κατανάλωσες και έτσι αυτό να μην αποθηκευτεί.

– ΠΙΕΣ ΦΥΣΙΚΟ ΧΥΜΟ: Αν πάλι είσαι από τα κορίτσια που δεν μπορούν να πιουν γάλα και ειδικά βράδυ μετά από ένα πλούσιο τραπέζι, δοκίμασε κι αυτό. Αντί για 240 ml γάλα, πιες 120ml φρέσκο χυμό πορτοκάλι που χάρη στο κάλιο που περιέχει θα διώξει πιο γρήγορα το κατακρατηθέν υγρό! Το πορτοκάλί επίσης, λόγω της βιταμίνης C θα τόνωσει τους μύες, ενισχύοντας τους με κολλαγόνο και έτσι θα αυξήσει το μεταβολικό ρυθμό.

Oι θετικές όμως επιδράσεις του κρέατος δεν σταματούν στο λαμπερό και όμορφο δέρμα.
Επιταχύνει το μεταβολισμό. Η πρωτεΐνη (που το κρέας προσφέρει σε μεγάλη ποσότητα) του συμβάλλει στην τόνωση του ενεργειακού μεταβολισμού.
Προστατεύει από τις ιώσεις. Ένα καλό γεύμα με κρέας τονώνει το ανοσοποιητικό σύστημα, πραγμα που σημαίνει πως θα είσαι πιο δυνατή να νατιμετωπίσεις τις ιώσεις.

– ΟΧΙ ΑΜΥΛΟ
: Ξέχασε για την επόμενη μέρα κάθετι που μπορεί να περιέχει άμυλο. Πατάτες, ζυμαρικά, ψωμί και ρύζι δεν αποτελούν επιλογή για σένα. Μετά από τόσο λιπαρές τροφές θα υπάρχει κατακράτηση υγρών και αυξημένη πρόσληψη αλατιού. Έτσι, πρέπει να δώσεις στον οργανισμό τη δυνατότητα να αξιοποιήσει όλη αυτή την extra ενέργεια που αλλιώς θα αποθηκευόταν ως λίπος.

– ΟΧΙ ΠΟΛΛΑ ΦΡΟΥΤΑ: Η επόμενη μέρα θα είναι φτωχή και σε φρούτα. “Δεν θα πρέπει να ξεπεράσουμε τα τρία φρούτα, επειδή έχουν αρκετά σάκχαρα που θα δώσουν ενέργεια. Αν γίνει αυτό, θα στερήσεις από το σώμα σου την ευκαιρία να αξιοποίησει τη χθεσινή παραπάνω ενέργεια” τονίζει ο διαιτολόγος.

– ΦΑΕ ΚΡΕΑΣ (ΞΑΝΑ); Κι όμως ο διαιτολόγος συστήνει κρέας και για την επόμενη μέρα. Εντάξει, μην βιαστείς να παραγγείλεις πάλι παϊδάκια. Το μεσημεριανό σου γεύμα πρέπει να είναι λοιπόν φιλέτο κοτόπουλο και γενικότερα άπαχο κρέας με βραστά λαχανικά. Αγκινάρα, λάχανο, καρότο, μπρόκολο, κουνουπίδι, κολοκύθι και όλα εκείνα τα λαχανικά που μπορούν να σερβιριστούν βραστά είναι η ιδανική επιλογή για να “διορθώσεις” την ατασθαλεία.

Για το τέλος αφήσαμε το πιο… ενδιαφέρον θετικό στοιχείο του κρέατος. Όταν λοιπόν το γεύμα περιλμαβάνει κοτοπουλάκι, χοιρινό ή μοσχάρι ο οργανισμός οξύνει τις αισθήσεις γεύσης και όσφρησης. Αν σε αυτό προσθέσεις πως η κατανάλωση κρέατος σε άτομα νεαρής ηλικίας συνεισφέρει στην σεξουαλική ωρίμανση, τότε καλό ειναι να προετοιμάζεσαι για τρυφερές στιγμές με τον αγαπημένο σου το ίδιο κιόλας βράδυ!

ΠΡΟΣΟΧΗ: Μη σε ζώσουν οι τύψεις που έφαγες πολύ το βράδυ και αποφασίσεις να λιμοκτονήσεις την επομένη. Μην μπεις στον πειρασμό να μην φας τίποτα! Αν μείνεις νηστική, ο οργανισμός δεν θα μπορέσει να κινητοποιηθεί και να αφομοιωσεί την παραπάνω τροφή της προηγούμενης ημέρας. Αυτό σημαίνει πολύ απλά πως και αδιαθεσία θα αισθανθείς από την αφαγία και δεν θα αποτρέψεις την αποθήκευση λίπους.

Read More

And More