Πίσω στην κορυφή της σελίδας
15.05.2013 | 00:40
Μαρία Χατζάκη

Παντρεύεσαι; Πώς θα αποκτήσεις το πιο γοητευτικό χαμόγελο για τη μέρα του γάμου σου

Παντρεύεσαι; Πώς θα αποκτήσεις το πιο γοητευτικό χαμόγελο για τη μέρα του γάμου σου
ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;
Η μέρα του γάμου πλησιάζει! Και θέλεις όλα να είναι τέλεια. Η εμφάνισή σου είναι εκείνη που θα τραβήξει τα βλέμματα τόσων ανθρώπων και δεν θες τίποτα να σου χαλάει τη... μαγευτική εικόνα. Τι μπορείς να κάνεις για να έχεις το πιο λαμπερό χαμόγελο μέχρι το γάμο;

Η αισθητική οδοντίατρος Μαρία Χατζάκη σου δίνει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες, αλλά και τις επιλογές που έχεις για να αποκτήσεις το χαμόγελο των ονείρων σου την ημέρα του γάμου.

ΑΝΑΛΥΣΕ ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΣΟΥ
"Καλό θα ήταν, με την έναρξη των προετοιμασιών του γάμου, να πραγματοποιηθεί η πρώτη επίσκεψη στον αισθητικό οδοντίατρο, ώστε να γίνει το πλάνο των εργασιών, σύμφωνα με τις ανάγκες του καθενός και συνάμα να υπάρχει το κατάλληλο χρονικό περιθώριο ως το τέλειο αποτέλεσμα" εξηγεί η οδοντίατρος.

Με τη βοήθεια του αισθητικού οδοντίατρου θα επιλέξεις τη μέθοδο που ανταποκρίνεται στις δικές σου ανάγκες. "Απαραίτητη προϋπόθεση για τη λήψη της τελικής απόφασης όσον αφορά στη θεραπεία που θα ακολουθήσουμε είναι η “ανάλυση χαμόγελου”. To ονομαζόμενο dental imaging είναι ένα εξειδικευμένο οδοντιατρικό πρόγραμμα με το οποίο μπορούμε να δούμε το τελικό αποτέλεσμα και σε συνδυασμό με εργαστηριακό διαγνωστικό κέρωμα (mock-ups) έχουμε το τρισδιάστατο αποτέλεσμα πριν εφαρμοστεί" εξηγεί η οδοντίατρος.

ΠΟΤΕ ΕΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΕΙΝΑΙ ΠΕΤΥΧΗΜΕΝΟ
Η αισθητική οδοντίατρος κα.Χατζάκη Μαρία σου δίνει πέντε σημεία που θα αποδεικνύουν πως μια αισθητική αποκατάσταση είναι σωστή:

1. Μια αισθητική αποκατάσταση θεωρείται σωστή πρωτίστως όταν συμβαδίζει με τη σωστή λειτουργία του στόματος.

2. Όταν εναρμονίζεται με τις αναλογίες του προσώπου και ταυτόχρονα διορθώνει και ορισμένες ατέλειες.

3. Όταν συμβαδίζει με την εμφάνιση και την ηλικία του κάθε ανθρώπου.

4. Όταν η χρωματική απόδοση είναι αρμονικά δεμένη με το χρώμα της επιδερμίδας και τα χαρακτηριστικά του προσώπου και μιμειτίζει με το σχήμα, το χρώμα και την διαφάνεια των φυσικών δοντιών.

5. Και φυσικά, μια αισθητική αποκατάσταση θεωρείται σωστή όταν βλέπουμε τους ασθενείς να μας χαρίζουν υπέροχα λαμπερά χαμόγελα γεμάτα ικανοποίηση και αυτοπεποίθηση.

ΠΟΙΑ ΜΕΘΟΔΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΧΑΜΟΓΕΛΟ
Ανάλογα με το πρόβλημα που σε απασχολεί η κα. Χατζάκη σου δίνει την κατάλληλη επιλογή:

1. Αν εκείνο που σε απασχολεί είναι η λάμψη, δηλαδή το χρώμα των δοντιών
Η πιο διαδεδομένη αισθητική θεραπεία που επιλέγουν γυναίκες για το γάμο τους, είναι η οδοντική λεύκανση (bleaching). Πριν βέβαια από αυτή πρέπει απαραιτήτως να προηγηθεί ένας καλός οδοντικός καθαρισμός (συνιστάται η χρήση υπερήχων) και αεραπόξυση (airflow) για την αφαίρεση των χρωστικών ουσιών σε περίπτωση που η νύφη είναι καπνίστρια.

2. Όταν το πρόβλημα είναι τα στραβά δόντια
Ακόμη όμως και αν το πρόβλημα είναι πιο σοβαρό, όπως στραβά δόντια, δύσμορφα σφραγίσματα, αποχρωματισμένα απονευρωμένα δόντια ή ακόμα και αν το χρώμα της λεύκανσης δεν είναι το επιθυμητό μια γυναίκα μπορεί να επιλέξει την κατάλληλη αισθητική παρέμβαση. Το bonding, το teeth recountouring, οι όψεις πορσελάνης ή ακόμα και οι προκατασκευασμένες όψεις ρητίνης (direct venners) είναι κάποιες από τις θεραπείες θα σε βοηθήσουν να ανεβείς τα σκαλιά της εκκλησίας με πλατύ χαμόγελο.

- Το bonding είναι μια σύγχρονη μέθοδος με την οποία σε μία και μόνο συνεδρία, χωρίς τρόχισμα και εντελώς ανώδυνα με τη μορφή γλυπτικής και με πολύ εξελιγμένα υλικά, επεμβαίνουμε στο χαμόγελο, διορθώνοντας ταυτόχρονα κάποιες ατέλειες του προσώπου, όπως τόνωση των ζυγωματικών, πιο σαρκώδη χείλια καθώς και μείωση ρυτίδων του άνω χείλους.

- Οι όψεις πορσελάνης είναι μια σύγχρονη μέθοδος αποκατάστασης των προσθίων δοντιών που είτε είναι στραβά, σπασμένα, αποχρωματισμένα. Πρόκειται για πολύ λεπτές φλοίδες από πορσελάνη που σύμφωνα με τις ακριβείς οδηγίες του γιατρού κατασκευάζονται από εξειδικευμένα οδοντοτεχνικά εργαστήρια και συγκολλούνται με ειδικές κονίες.

Είναι απαραίτητος ελάχιστος τροχισμός της προστομιακής επιφάνειας της αδαμαντίνης και παραπάνω από μία επισκέψεις. Το αποτέλεσμα είναι πραγματικά εκθαμβωτικό και ο χρόνος ζωής τους είναι 15-20 χρόνια τηρουμένων πάντα των οδηγιών υγιεινής.

- Τα direct veneers είναι προκατασκευασμένες όψεις ρητίνης από υαλονομερή νανουβριδική ρητίνη, οι οποίες προσαρμόζονται στα φυσικά δόντια μετά από ακριβείς μετρήσεις και αναλογικά με τα χαρακτηριστικά του προσώπου. Τα direct veneers αποτελούν την ενδιάμεση λύση μεταξύ bonding και όψεων πορσελάνης έχοντας βέβαια εξίσου εκθαμβωτικό αποτέλεσμα.
Βαθμολόγησέ το
Εσύ τι λες; Πες τη γνώμη σου

LATEST NEWS

Τελευταία ενημέρωση: 20:08

Top 10