Πίσω στην κορυφή της σελίδας
11.03.2014 | 22:50
Δέσποινα Κωστομοίρη

ΤΕΛΕΙΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ: Γιατί να προτιμήσεις τις όψεις ρητίνης από τις όψεις πορσελάνης...

ΤΕΛΕΙΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ: Γιατί να προτιμήσεις τις όψεις ρητίνης από τις όψεις πορσελάνης...
ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;
Ένα όμορφο χαμόγελο είναι το παν! Αν λοιπόν αποφάσισες να τελειοποιήσεις την εικόνα των δοντιών σου η ειδικός σού δείχνει την καλύτερη και οικονομικότερη κατεύθυνση!

Η χειρουργός οδοντίατρος Δέσποινα Κωστομοίρη μας δίνει περισσότερες πληροφορίες για την αποκατάσταση των δοντιών με όψεις ρητίνης και τα πλεονεκτήματά τους, σε σύγκριση με τις γνωστές σε όλους όψεις πορσελάνης. "Οι όψεις ρητίνης είναι η πιο γρήγορη, χαμηλού κόστους και η λιγότερο επεμβατική οδοντιατρική διαδικασία για ένα ωραίο χαμόγελο" σημειώνει η οδοντίατρος.

Τι είναι οι όψεις ρητίνης;
Πριν όμως δεις γιατί αυτή η μέθοδος ίσως είναι εκείνη που χρειάζεσαι, καλό είναι να γνωρίζεις τι ακριβώς είναι οι όψεις ρητίνης. Με τη χρήση του ίδιου υλικού που εφαρμόζεται για τα λευκά σφραγίσματα ένας έμπειρος οδοντίατρος μπορεί να αποκαταστήσει ένα, δύο ή και περισσότερα δόντια πάνω στα φυσικά σου και τις περισσότερες φορές σε ένα και μόνο ραντεβού.
"Οι όψεις ρητίνης εφαρμόζονται από το 1990. Όχι βεβαίως από πολλούς οδοντιάτρους ανά τον κόσμο, γιατί δεν είναι αποτέλεσμα μόνο επιστημονικής γνώσης, αλλά κυρίως δεξιοτεχνίας και ταλέντου του οδοντίατρου" εξηγεί η οδοντίατρος.  "Είναι το ίδιο υλικό που χρησιμοποιούμε οι οδοντίατροι για τα λευκά σφραγίσματα (σύνθετες ρητίνες), τα οποία λευκά σφραγίσματα αντικατέστησαν τα αμαλγάματα (μαύρα σφραγίσματα)" συμπληρώνει. 

ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΔΙΑΛΕΞΕΙΣ ΤΙΣ ΟΨΕΙΣ ΡΗΤΙΝΗΣ
Τώρα που έχεις μια ιδέα για τον τρόπο που εφαρμόζονται, διάβασε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα μιας εφαρμογής όψεων ρητίνης από εκείνη της προσελάνης. Η χειρουργός οδοντίατρος Δέσποινα Κωστομοίρη σου δίνει όλες τις απαντήσεις: 

1. Έχουν χαμηλότερο κόστος γιατί δεν παρεμβάλλεται οδοντοτεχνίτης. Οι όψεις ρητίνης εφαρμόζονται και συγκολλούνται κατ’ευθείαν από τον οδοντίατρο, χωρίς να χρειάζονται αποτυπώματα.

2. Τα υλικά που χρησιμοποιούνται σήμερα είναι εξελιγμένα και έχουν άριστη αισθητική απόδοση. Ο οδοντίατρος εφαρμόζει αυτά τα υλικά απ’ευθείας στο στόμα του ασθενούς. Μπορεί να διαμορφώσει άμεσα και την αρχιτεκτονική του κάθε δοντιού σε αντίθεση με τις όψεις πορσελάνης όπου οι παρεμβάσεις γίνονται μόνο από το εργαστήριο.

3. Απαιτείται ελάχιστο τρόχισμα για τα δόντια έως και καθόλου σε ορισμένες περιπτώσεις, σε αντίθεση με τις όψεις πορσελάνης που απαιτείται συγκεκριμένο τρόχισμα.

4. Δεν απαιτείται πάντα αναισθησία για τα δόντια. Αυτό απλά σημαίνει πως πρόκειται για μια διαδικασία που δεν πονάει, μια πληροφορία που αφορά ιδιαίτερα εκείνες που φοβούνται τον οδοντίατρο.

5. Εφαρμόζονται σε ένα μόνο ραντεβού, όχι μόνο για ένα αλλά για 10 δόντια με το ίδιο αισθητικό αποτέλεσμα όπως και οι όψεις πορσελάνης. Αντίθετα, οι όψεις πορσελάνης χρειάζονται περισσότερα του ενός ραντεβού για την αποκατάστασή τους.

6. Εάν συμβεί οποιοδήποτε ατύχημα και σπάσει κάποια όψη αποκαθίσταται σε 1 ραντεβού και όχι σε περισσότερα όπως συμβαίνει με τις όψεις πορσελάνης, με σημαντικά χαμηλότερο κόστος.

7. Εάν στο δόντι απαιτείται και σφράγισμα μπορεί να γίνει αποκατάσταση του σφραγίσματος και ταυτόχρονα όψη στο
ίδιο ραντεβού.


8. Η σύγκλιση των δοντιών ολοκληρώνεται από το 1ο ραντεβού της αποκατάστασης των όψεων, διότι ο οδοντίατρος έχει την διακριτική ευχέρεια να προσθέσει ή να αφαιρέσει υλικό.

Plus info για το τέλειο χαμόγελο...
Σου έχει τύχει κι εσένα να "ξεκολλήσει" κάποιο σφράγισμα; Το έχεις ακούσει να συμβάνει στην κολλητή σου; Μήπως κάτι τέτοιο είναι επίφοβο και για την αποκατάσταση με ρητίνες; Η κα. Κωστομοίρη είναι σαφής: "Θα πρέπει να τονισθεί ότι ούτε οι όψεις ρητίνης, ούτε οι όψεις πορσελάνης, ξεκολλάνε όταν έχει τηρηθεί κατά γράμμα η διαδικασία συγκόλλησής τους"! 

Και κάτι ακόμη. Το γεγονός πως έχεις αποκαταστήσει μέρος της οδοντοστοιχίας σου με συνθετικά υλικά -πορσελάνη ή ρητίνη- δεν σημαίνει πως δεν χρειάζεται να τα προσέχεις και να τα συντηρείς κανονικά. "Η συντήρησή των όψεων είναι σαν την συντήρηση των δοντιών κάθε 6 μήνες" επισημαίνει η οδοντίατρος.
Βαθμολόγησέ το
Εσύ τι λες; Πες τη γνώμη σου

LATEST NEWS

Τελευταία ενημέρωση: 7:20

Check this
Τα 5 μεγαλύτερα hair trends που θα βλέπουμε παντού το 2018!
Κάν'το μόνη σου: Χειροποίητα σκουλαρίκια που θα δώσουν στιλ στο look σου
Τα μυστικά της Emma Roberts: Πως “σώζει” τις ατασθαλίες και τι τρώει η νεαρή ηθοποιός
Holiday blues... and pinks: Οι πιο stylish χρωματικοί συνδυασμοί για να ανανεώσεις το χώρο σου!
Top 10