TLife | The female side of life

Μπρουσκέτες με ρικότα, pesto και τοματίνια

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Είχαμε συνηθίσει τις κλασικές μπρουσκέτες με βασιλικό και μοτσαρέλα. Τώρα τη θέση του βασιλικού παίρνει το pesto και τη θέση της μοτσαρέλας ή ρικότα. Φυσικά, τα τοματίνια δίνουν extra γεύση και χρώμα.
Θερμίδες: 226/ μερίδα

Εύκολη 10 λεπτά 2μερίδες

Συστατικά

  • 4 λεπτές φέτες ψωμί
  • 2 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι μικρό κομμένο σε κύβους
  • 1 φλ. τοματίνια κομμένα στη μέση
  • 1/2 φλ. τυρί ρικότα light
  • 1/3 φλ. σάλτσα pesto
  • Αλατοπίπερο για τη γεύση
  • Βαλσάμικο ξύδι για τη γεύση

Τρόπος μαγειρέματος

  • 1

    Προθέρμανε το φούρνο στους 200°C.

  • 2

    Τοποθέτησε το ψωμί σε μια αντικολλητική κόλλα, άλειψέ τα με λίγο ελαιόλαδο και ψήσε τα για 4 λεπτά.

  • 3

    Αφαίρεσέ τα από το φούρνο.

  • 4

    Τοποθέτησε ένα τηγάνι στο μάτι και σε μέτρια ένατση.

  • 5

    Πρόσθεσε μια κουταλιά της σούπας λάδι και σόταρε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι για 2 λεπτά.

  • 6

    Ρόξε μέσα τα τοματίνια, μια πρέζα αλάτι και πιπέρι.

  • 7

    Μαγείρεψέ τα για 4 λεπτά και μετά βάλ' τα στην άκρη να κρυώσουν.

  • 8

    Σε 2 πιάτα χώρισε τα ψωμάκια.

  • 9

    Άλειψε το τυρί, μετά τη pesto και μετά χώρισε ομοιόμορφα τα τοματίνια.

  • 10

    Πασπάλισε με βαλσάμικο για extra γεύση.


  • Πείτε μας...

    Ρωτήστε μας, διορθώστε μας, εκμυστηρευτείτε μας, σχολιάστε μας. Σας προσκαλούμε να γίνετε μέλος της παρέας που
    λέγεται ΤL!fe...