TLife | The female side of life

Scrambled eggs με σος και γαλοπούλα

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Μια κλασική συνταγή για brunch. Εμείς τη δημιουργήσουμε σε light εκδοχή για απόλαυση χωρίς τύψεις.
Θερμίδες: 270/ μερίδα

Εύκολη 15 λεπτά μερίδα

Συστατικά

  • 2 αυγά
  • 2 φέτες γαλοπούλας
  • 1/2 ψωμάκι για burger (το κάτω μέρος), φρυγανισμένο
  • Για τη σος:
  • 4 κρόκοι αυγών
  • 1κ. γλυκού χυμό λεμονιού
  • 1κ. γλυκού ξύσμα λεμονιού
  • 1κ. γλυκού μουστάρδα Dijon
  • 2κ. σούπας λευκό κρασί
  • Αλάτι και πιπέρι
  • 2/3φλ. γιαούρτι χωρίς λιπαρά
  • Φρέσκο άνηθο για το γαρνίρισμα

Τρόπος μαγειρέματος

  • 1

    Σε ένα πυρίμαχο μπολ ρίξε σταδιακά και με τη σειρά όλα τα υλικά για τη σος, εκτός από το γιαούρτι, ανακατεύοντας.

  • 2

    Τοποθέτησε το μπολ σε ένα κατσαρολάκι με ζεστό νερό και συνέχισε να ανακατεύεις (σαν μπεν μαρί).

  • 3

    Θα παρατηρήσεις ότι αρχίζει και πήζει.

  • 4

    Αφαίρεσε από την κατσαρόλα το μπολ και πρόσθεσε το γιαούρτι.

  • 5

    Άσε τη σος στην άκρη.

  • 6

    Σε ένα άλλο μπολ χτύπησε τα αυγά.

  • 7

    Βάλε ένα αντικολλητικό τηγάνι στο μάτι της κουζίνας σε μέτρια θερμοκρασία.

  • 8

    Ρίξε μέσα τα αυγά και με μια σπάτουλα ξεκίνησε να τα ανακατεύεις.

  • 9

    Όταν γίνουν αφίρεσέ τα από το τηγάνι.

  • 10

    Πρόσθεσε στο ψωμάκι τη φέτα γαλοπούλας, από πάνω τα αυγά, μια κουταλιά της σούπας σος και πασπάλισε με τον άνηθο.


  • Πείτε μας...

    Ρωτήστε μας, διορθώστε μας, εκμυστηρευτείτε μας, σχολιάστε μας. Σας προσκαλούμε να γίνετε μέλος της παρέας που
    λέγεται ΤL!fe...