TLife | The female side of life

Καστανό ρύζι με μπρόκολο και τσένταρ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Αγαπημένο ρυζάκι με μπρόκολο και λαχταριστό τσένταρ με λίγες θερμίδες!
Θερμίδες: 293

Μέτρια 40 λεπτά 4+μερίδες

Συστατικά

  • 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
  • 1/4 φλιτζάνι ψιλοκομμένα φρέσκα μανιτάρια
  • 1/2 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι
  • 2 φλιτζάνια γάλα
  • 1 φλυτζάνι τριμμένο τσένταρ, χαμηλό σε λιπαρά
  • 1 1/2 φλιτζάνια καφέ ρύζι άβραστο
  • 450 γραμμάρια μπρόκολο, ψιλοκομμένο
  • 1/4 φλιτζάνι τριμμένο τυρί παρμεζάνα
  • Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι, για γεύση
  • 1/2 φλιτζάνι καρύδια τριμμένα (προαιρετικά)

Τρόπος μαγειρέματος

  • 1

    Ζέστανε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά.

  • 2

    Πρόσθεσε το βούτυρο.

  • 3

    Όταν λιώσει, πρόσθεσε τα μανιτάρια, το κρεμμύδι και το σκόρδο και μαγείρεψε μέχρι να μαλακώσουν.

  • 4

    Αλατοπιπέρωσε και ρίξε μέσα το αλεύρι και μαγείρεψε μέχρι να ροδίσουν.

  • 5

    Σιγά-σιγά ρίξε και το γάλα και άφησέ το να βράσει, ανακατεύοντας συνεχώς.

  • 6

    Ανακάτεψε για ένα λεπτό και σβήσε τη φωτιά.

  • 7

    Πρόσθεσε μισό φλιτζάνι τυρί και ανακάτεψε μέχρι να λιώσει.

  • 8

    Αφού βράσεις το ρύζι και το μπρόκολο, πρόσθεσε την κρέμα τυριού και ανακάτεψε.

  • 9

    Αφαίρεσε από τη φωτιά και πρόσθεσε στην κορυφή την παρμεζάνα.

  • 10

    Αν θέλεις μπορείς να πασπαλίσεις με τριμμένα καρύδια.


  • Πείτε μας...

    Ρωτήστε μας, διορθώστε μας, εκμυστηρευτείτε μας, σχολιάστε μας. Σας προσκαλούμε να γίνετε μέλος της παρέας που
    λέγεται ΤL!fe...