TLife | The female side of life

Ελιές γεμιστές με κιμά

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Μία νόστιμη συνταγή για να συνοδεύσεις ένα τραπέζι με διάφορα ορεκτικά ή ακόμη και να σερβίρεις μαζί με το ποτό στους καλεσμένους.

Μέτρια 20 Λεπτά 4+μερίδες

Συστατικά

  • Για τη γέμιση - 1 κιλό μοσχαρίσιο κιμά
  • 1,5 κιλό μεγάλες πράσινες ελιές
  • 3 αυγά
  • 100 γρ. παρμεζάνα
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • ½ ποτήρι λευκό κρασί
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 καρότο
  • 4 φύλλα σέλινο
  • Αλάτι,Πιπέρι
  • Μοσχοκάρυδο
  • Για το τηγάνισμα - 2 αυγά
  • Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • Τριμμένη φρυγανιά
  • Λάδι για τηγάνισμα

Τρόπος μαγειρέματος

  • 1

    Ψιλόκοψε το κρεμμύδι, το καρότο, το σέλινο (κατά προτίμησε σε πολυμίξερ)

  • 2

    Σόταρε τον κιμά σε δυνατή φωτιά και πρόσθεσε τα τριμμένα λαχανικά σου

  • 3

    Χαμήλωσε τη φωτιά και σβήσε με κρασί

  • 4

    Άφησε το κρασί να εξατμιστεί και κατέβασε την ζύμη από τη φωτιά

  • 5

    Πρόσθεσε τα αυγά και την παρμεζάνα και ανακάτεψε καλά

  • 6

    Αφαίρεσε τα κουκούτσια από τις ελιές και γέμισέ τες με την γέμιση

  • 7

    Χτύπησε τα αυγά. Αλεύρωσε τις ελιές και πέρασέ τες από τα αυγά και στη συνέχεια από την φρυγανιά

  • 8

    Τηγάνισε σε μπόλικο λάδι που καίει, μέχρι να ροδίσουν και να πάρουν χρώμα


  • Πείτε μας...

    Ρωτήστε μας, διορθώστε μας, εκμυστηρευτείτε μας, σχολιάστε μας. Σας προσκαλούμε να γίνετε μέλος της παρέας που
    λέγεται ΤL!fe...