TLife | The female side of life

Τάρτα με σταφύλι

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Ξέμεινε σταφύλι στο ψυγείο; Θέλεις ένα γρήγορο και εύκολο γλυκό για να εκμεταλλευτείς αυτό το υπέροχο φρούτο; Stop εδώ και δες τη συνταγή!
Κάνε κλικ εδώ και αγόρασε τα υλικά σου!

Εύκολη 50 λεπτά 4μερίδες

Συστατικά

  • ένα φύλλο σφολιάτας ξεπαγωμένο
  • 1 μεγάλο κρόκο αυγού
  • 1 κ.σούπας κρέμα γάλακτος
  • 2 φλιτζ. ρώγες σταφυλιού χωρίς κουκούτσια (κόκκινο και λευκό)
  • 2 κ.σούπας ζάχαρη καστανή
  • μια πρέζα αλάτι
  • λίγη ζάχαρη για πασπάλισμα
  • λίγο αλεύρι για την επιφάνεια εργασίας

Τρόπος μαγειρέματος

  • 1

    Προθέρμανε το φούρνο στους 200 βαθμούς.

  • 2

    Σε ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια άνοιξε προσεκτικά το φύλλο της σφολιάτας.

  • 3

    Κόψε την σε 4 τετράγωνα (ή αν προτιμάς σε 4 κύκλους).

  • 4

    Μετάφερε τα κομμάτια σε χαρτί ψησίματος.

  • 5

    Με τη μύτη ενός κοφτερού μαχαιριού χάραξε (χωρίς να κόψεις τη ζύμη) ένα εσωτερικό τετράγωνο περίπου ένα εκατοστό πιο μέσα από τις άκρες.

  • 6

    Βάλε τα κομμάτια στο ψυγείο για 15 λεπτά.

  • 7

    Χτύπησε τον κρόκο με την κρέμα και άφησέ το στην άκρη.

  • 8

    Ανακάτεψε τα σταφύλια με την καστανή ζάχαρη και το αλάτι σε ένα μπόλ.

  • 9

    Μοίρασε τα σταφύλια βάζοντάς τα στο κέντρο κάθε κομματιού σφολιάτας.

  • 10

    Με ένα πινέλο άλειψε τις άκρες κάθε σφολιάτας με το αυγό και πασπάλισε με λίγη ζάχαρη.

  • 11

    Ψήσε μέχρι να ροδίσει η σφολιάτα και να μαραθούν τα σταφύλια περίπου 23 με 27 λεπτά.

  • 12

    Άφησε να κρυώσουν ελαφρά πριν σερβίρεις.


  • Πείτε μας...

    Ρωτήστε μας, διορθώστε μας, εκμυστηρευτείτε μας, σχολιάστε μας. Σας προσκαλούμε να γίνετε μέλος της παρέας που
    λέγεται ΤL!fe...