TLife | The female side of life

Ροφός με αγκινάρες

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Ένας εξαιρετικός συνδυασμός ψαριού με αγκινάρες με μία ελαφριά σος με λεμόνι!

Μέτρια 1 ώρα 4+μερίδες

Συστατικά

  • 2,5 κιλά ροφός σε φέτες
  • 4 κρεμμύδια
  • 4 ως 5 σκελίδες σκόρδο
  • 10 μέτριες αγκινάρες
  • 5 με 6 λεμόνια (250 γραμμάρια χυμός περίπου)
  • 300 γραμμάρια ελαιόλαδο
  • Μαυροπίπερο τριμμένο
  • Μαϊντανός για το σερβίρισμα

Τρόπος μαγειρέματος

  • 1

    Πλύνε καλά και αλάτισε τον ροφό.

  • 2

    Καθάρισε τα κρεμμύδια και τα σκόρδα.

  • 3

    Καθάρισε προσεκτικά τις αγκινάρες κρατώντας μόνο τις καρδιές.

  • 4

    Στρώσε το ψάρι σε ρηχή κατσαρόλα.

  • 5

    Βάλε από πάνω τα κρεμύδια, το σκόρδο, το λάδι, πιπέρι και κρύο νερό να σκεπάσει τα ψάρια.

  • 6

    Βράσε σε πολύ δυνατή φωτιά.

  • 7

    Μόλις αρχίσει να βράζει το νερό, ρίξε τις αγκινάρες και συνέχισε το μαγείρεμα μέχρι να μαλακώσει το ψάρι.

  • 8

    Λίγο πριν το ψάρι ψηθεί τελείως ρίξε το λεμόνι και άφησε να πάρει μια καλή βράση.

  • 9

    Πασπάλισε με μαϊντανό πριν σερβίρεις.

  • Μπορείς να χρησιμοποιήσεις αγκινάρες κατεψυγμένες ή από κονσέρβα, αντί για φρέσκιες. Επίσης μπορείς να χρησιμοποιήσεις οποιδήποτε άλλο ψάρι φέτα, όπως μπακαλιάρο, σφυρίδα, ξιφία κ.ο.κ.

    Πείτε μας...

    Ρωτήστε μας, διορθώστε μας, εκμυστηρευτείτε μας, σχολιάστε μας. Σας προσκαλούμε να γίνετε μέλος της παρέας που
    λέγεται ΤL!fe...