Wallpaper Non Paper: Πέντε εναλλακτικοί τρόποι να χρησιμοποιήσεις μια ταπετσαρία

Wallpaper Non Paper: Πέντε εναλλακτικοί τρόποι να χρησιμοποιήσεις μια ταπετσαρία | tlife.gr

Κάποτε τις θεωρούσαμε ξεπερασμένες, “παλιακές”, σαν να επρόκειτο για ένα μυθικό… πλάσμα που κατοικεί μονάχα στο σαλόνι τις γιαγιάς και μυρίζει αναμνήσεις και φθηνό άρωμα. Έχει, όμως, ο καιρός γυρίσματα και τελικά οι ταπετσαρίες όχι μόνο επανεφηύραν τον εαυτό τους, αλλά κατάφεραν να ξαναγεννηθούν από τις στάχτες τους (ως μυθικά πλάσματα που είναι) και τελικά να κυριαρχήσουν, εν έτει 2018, στο interior design! Και κάπως έτσι, με την επαναφορά παλιότερων τάσεων στο προσκήνιο, μέσα από μια συνεχή ανακύκλωση ιδεών και αισθητικών αναφορών, φτάσαμε να “αγκαλιάσουμε” τις ταπετσαρίες και να τις λαχταράμε! Ειδικά, στις νέες, oversized, artistic και άκρως εντυπωσιακές εκδοχές τους, όλοι ξετρελαινόμαστε στη θέα τους! Τι γίνεται, όμως, όταν παρά τα συγκλονιστικά patterns που ανακαλύπτουμε ή τη διάθεσή μας να επιδοθούμε σε εκτενές mix & matching και να πειραματιστούμε με αυτές, νιώθουμε έναν μικρό δισταγμό στη δέσμευση που επιβάλλουν οι ταπετσαρίες; Ευτυχώς, η λύση έχει έρθει εδώ και καιρό, μιας και πλέον κυκλοφορούν ευρέως στο εμπόριο οι αποσπώμενες ταπετσαρίες, που μας βοηθούν να αλλάζουμε στυλ στη διακόσμηση… όπως οι άνδρες τα πουκάμισα!

Γι’ αυτό και παρακάτω μπορούμε να δούμε μερικούς από τους τρόπους που μπορούμε να τοποθετήσουμε τις λατρεμένες, cool και super εντυπωσιακές ταπετσαρίες στο σπίτι μας! Από τις πιο τολμηρές προτάσεις, έως και τις πιο ήπιες εναλλαγές!

Για ρίξε, επομένως, μία ματιά στις φωτογραφίες που ακολουθούν και ίσως νιώσεις έτοιμη να κάνεις το επόμενο βήμα!

 

Πρόσθεσέ τη στις πόρτες του σπιτιού


Αν αισθάνεσαι πως ένας τοίχος είναι πολύ μεγάλη έκταση για να καλυφθεί με ένα έντονο print, τότε μπορείς να “περιοριστείς” σε μεμονωμένες επιφάνειες του σπιτιού, όπως είναι οι πόρτες! Όλες οι πόρτες! Μπορεί να είναι η εξώπορτα, η πόρτα του δωματίου ή του μπάνιου, η πόρτα της γκαρνταρόμπας σου ή και ολόκληρη η ντουλάπα για τα ρούχα σου! Ή και όχι ολόκληρη, αλλά τμηματικά και κατά τόπους! Η επιλογή είναι δική σου, αλλά το αποτέλεσμα πάντα απολαυστικό να το βλέπεις!

 

Βάλε μικρές πινελιές της στα σκαλοπάτια σου


Αν το σπίτι σου είναι διώροφο, τότε διαθέτει εσωτερική σκάλα. Αν διαθέτει εσωτερική σκάλα, τότε έχεις τον τέλειο “καμβά” για την υπέροχη καινούρια ταπετσαρία σου! Βλέπεις, κάθε σκαλοπάτι έχει δύο πλευρές: μία πρόσοψη και μία κάτοψη. Την κάτοψη την βλέπεις όταν κινείσαι πάνω στη σκάλα, αλλά την πρόσοψη την βλέπεις από παντού! Διακόσμησέ τη, λοιπόν, με την αγαπημένη σου ταπετσαρία για ένα αξεπέραστο και πρωτότυπο look στο σπίτι!

 

Κάδραρέ την


Κάποιοι βάζουν σε κάδρο τα πτυχία τους, άλλοι τα αριστεία τους και οι άνω των 60 τα περίτεχνα στεφάνια του γάμου τους. Ε, εφόσον ο καθένας καδράρει ό,τι θέλει, βάλε κι εσύ την ταπετσαρία σου σε κορνίζα! Πέρα, όμως, από την πλάκα, όταν αισθάνεσαι πως δεν μπορείς να δεσμευτείς σε μεγάλες επιφάνειες καλυμμένες με ταπετσαρία, τότε μπορείς να επιλέξεις ένα stylish κάδρο και μια ακόμη πιο stylish ταπετσαρία και να φτιάξεις μια απίθανη σύνθεση!

 

Εφάρμοσέ την στο πιο απρόσμενο μέρος


Πόσο συχνά σου τυχαίνει να κάθεσαι στον καναπέ σου και να κοιτάς το ταβάνι; Όχι τόσο, ώστε να θεωρείται ανησυχητικό, ελπίζω. Με λίγα λόγια, οι οροφές του σπιτιού δεν είναι το βασικό σημείο που κοιτάζουμε στην καθημερινότητά μας, αλλά είναι σίγουρα εκείνο που πάντα βλέπουμε με την περιφερειακή όρασή μας. Γιατί, λοιπόν, να μην τους δώσουμε “προσωπικότητα” και έξτρα πόντους στυλ, επενδύοντάς τες με ταπετσαρία; Δεν θα αποδειχθούν όσο κουραστικός μπορεί να είναι ο τοίχος, αλλά ταυτόχρονα αυξάνονται οι διακοσμητικές μετοχές τους!

 

Απόλαυσέ τη σε μικρές δόσεις


Μπορεί να είναι η “πλάτη” μιας βιβλιοθήκης (έτοιμης ή χτιστής), το πορτάκι ενός σεκρετέρ, το συρτάρι ενός side table ή τα πλαϊνά μιας κονσόλας. Πάντως, είναι σίγουρα σε μικρές δόσεις και πέρα από το γεγονός πως δεν θα σε κουράσει, ταυτόχρονα θα δώσει διαφορετικό χαρακτήρα στο χώρο, θα δημιουργήσει σημεία εστίασης και θα σου φτιάξει τη διάθεση! Χωρίς το άγχος της δέσμευσης! Και χωρίς ενδοιασμούς!

READ more