Ποια είναι η Ελληνίδα σιδηρά κυρία της FIFA;

Ποια είναι η Ελληνίδα σιδηρά κυρία της FIFA; | tlife.gr

Ποιος είπε ότι το ποδόσφαιρο είναι αντρική υπόθεση;

Σίγουρα όποιος κι αν ήταν δεν έχει γνωρίσει τη γυναίκα που κινεί τα νήματα στη Νοτιοαφρικάνικη Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου, είναι μέλος της FIFA και πάνω απ’ όλα είναι η γυναίκα, χάρη στην οποία η Νότια Αφρική κέρδισε τη φετινή διοργώνωση του Μουντιάλ. Ο λόγος για την Νατάσα Τσίχλα, τη σιδηρά κυρία της FIFA.

Η κα Τσίχλα μετρά 25χρόνια δουλειάς στο ποδοσφαιρικό managment, λατρεύει την Ελλάδα και χαρακτηρίζεται ως η «Γιάννα Αγγελοπούλου της Νότιας Αφρικής». Η ίδια σε συνέντευξη που έδωσε στην «Real Life» δέχεται με χαρά αυτόν το χαρακτηρισμό. «Η κα Αγγελοπούλου, κατά τη γνώμη μου, έκανε πολλά για τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας και μακάρι όλοι οι Έλληνες να μπορέσουν να προσφέρουν στη χώρα τους», είπε η κα Τσίχλα.

Παράλληλα, αποκάλυψε ότι θα ήθελε πολύ να γίνει το Μουντιάλ στην Ελλάδα. «Είναι όνειρο μου να κάνουμε το Μουντιάλ στην Ελλάδα και να βοηθήσω και εγώ», λέει και δηλώνει πως στους αγώνες της Εθνικής Ελλάδος στο Μουντιάλ εκείνη θα κρατά τη γαλανόλευκη σημαία.

Τέλος, η Νατάσα Τσίχλα μίλησε για την πορεία της στην FIFA και τις δυσκολίες που είχε συναντήσει. «Πριν από 28 χρόνια ήμουν μικρό κορίτσι και το ποδόσφαιρο ήταν το αγώνισμα των μαύρων. Άρα, ήταν δύσκολο ένας λευκός, πόσο μάλλον μια λευκή γυναίκα, να ασχοληθεί με το άθλημα. Αλλα αγαπούσα το ποδόσφαιρο και με σκληρή δουλειά έγινα τελικά μια από αυτούς», λέει χαρακτηριστικά.

Η Νατάσα Τσίχλα με την Νοτιοαφρικανή επιχειρηματία Πρέσιους Μολόι.

READ more