Γυμναστική στο σπίτι: Ασκήσεις για όλες τις μυικές ομάδες που μπορείς να κάνεις στον καναπέ ή στο κρεβάτι σου!

Τι κι αν βαριέσαι! Το μπικίνι πλησιάζει, ήρθε. Κι όπως καταλαβαίνεις, δεν γίνεται να αμελείς τη γυμναστική σου. Πρέπει να κάνεις τις ασκησούλες σου, ακόμα κι αν δεν έχεις καμία διάθεση να κουνηθείς από τον καναπέ σου. Θα έρθουν οι ασκήσεις να σε βρούνε, εκεί που κάθεσαι.

Η Καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής, Μάντη Περσάκη, δεν σου αφήνει κανένα περιθώριο να δικαιολογηθείς. Ετοίμασε ένα πρόγραμμα με ασκήσεις που μπορείς να κάνεις ξαπλωμένη και θα γυμνάσεις όλες τις μυικές ομάδες του σώματός σου. Ε; Τι λες;

Αφιέρωσε μερικά λεπτά και απόκτησε ένα γυμνασμένο σώμα…

 

ΑΣΚΗΣΗ 1

Σε πλάγια θέση. Το κάτω πόδι λυγισμένο και το άλλο τεντωμένο. Οι μύτες των ποδιών σου να είναι τεντωμένες. Ανεβάζουμε και κατεβάζουμε χωρίς να ακουμπάμε το πόδι κάτω για ένα λεπτό στην κάθε πλευρά.

 

ΑΣΚΗΣΗ 2

Σε πλάγια θέση. Τα πόδια λυγισμένα. Οι μύτες των ποδιών είναι τεντωμένες. Τεντώνουμε μπροστά το πάνω πόδι και λυγίζουμε για ένα λεπτό στην κάθε πλευρά.

 

ΑΣΚΗΣΗ 3

Χέρια στον αυχένα. Το ένα πόδι πατάει κάτω λυγισμένο, το άλλο τεντωμένο λίγο πιο πάνω από το έδαφος. Ανεβάζουμε κορμό με αντίθετο αγκώνα – γόνατο για ένα λεπτό στην κάθε πλευρά.

 

ΑΣΚΗΣΗ 4

Χέρια τεντωμένα και μένουν σταθερά δίπλα από το κεφάλι. Πόδια λυγισμένα και πατάμε στις μύτες των ποδιών. Ανεβάζουμε λεκάνη και κατεβάζουμε για ένα λεπτό.

 

ΑΣΚΗΣΗ 5

Όλοι οι σπόνδυλοι σε μια ευθεία. Χέρια τεντωμένα, πόδια ψηλά. Λυγίζουμε μια το ένα μια το άλλο χωρίς να ακουμπάνε στο έδαφος. Επαναλαμβάνουμε για ένα λεπτό.

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164