Η Μάντη Περσάκη ξέρει πως θα κάνεις γράμμωση ποδιών και κοιλιάς μέχρι το Πάσχα (μέρος α’)

Μέχρι το Πάσχα απομένουν 24 ημέρες και το πιθανότερο είναι να κάνεις τα πρώτα σου μπάνια. Αυτό σημαίνει ότι θέλεις, ιδανικά, να έχεις τέλεια γράμμωση σε πόδια και κοιλιά. Και ιδού ένα πραγματικό challenge. Η αγαπημένη μας Καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής Μάντη Περσάκη υποστηρίζει ότι μπορείς να το πετύχεις αρκεί να ακολουθήσεις το σωστό πρόγραμμα. Και πιο συγκεκριμένα 5 ασκήσεις που μπορείς να κάνεις στο σπίτι καθημερινά για 12 ημέρες. Την επόμενη εβδομάδα θα δεις το μέρος β’, με ισάριθμες ασκήσεις και ημέρες. 

Μην ξεχνάς ότι τα αποτελέσματα θα είναι πιο άμεσα αν ακολουθήσεις τη σωστή διατροφή. 

ΑΣΚΗΣΗ 1

Ξάπλωσε στο στρώμα σε πλάγια θέση, στήριξη σε αγκώνα με το κάτω πόδι λυγισμένο και πάνω τεντωμένο, έχοντας το πάνω χέρι τεντωμένο ψηλά. Με την εκπνοή, ένωσε ίδιο χέρι- πόδι και επανέλαβε για 1’ σε κάθε πλευρά.

ΑΣΚΗΣΗ 2

Ξάπλωσε στο στρώμα, με τα πόδια λυγισμένα και τα γόνατα στραμμένα προς τα έξω ώστε να ακουμπούν τα πέλματα μεταξύ τους και με τα χέρια λυγισμένα πίσω από το κεφάλι. Με την εκπνοή, προσπάθησε να ακουμπήσεις ίδιο αγκώνα- γόνατο σφίγγοντας πολύ καλά την κοιλιά και επανέλαβε για 1’ σε κάθε πλευρά.

ΑΣΚΗΣΗ 3

Ισορρόπησε στα ισχία σφίγγοντας συνέχεια την κοιλιά, έχοντας τα χέρια τεντωμένα μπροστά και τα πόδια λυγισμένα στον αέρα. Με την εκπνοή, φέρε το ένα χέρι προς την πλευρά του άλλου προσέχοντας να μην χαλάσει καθόλου η αρχική θέση. Επανέλαβε την άσκηση για 1’.

ΑΣΚΗΣΗ 4

Από την ίδια θέση, με ισορροπία στα ισχία, τοποθέτησε τα χέρια λυγισμένα μπροστά από το στήθος και εκπνέοντας στρίψε τον κορμό προς την μία πλευρά και ταυτόχρονα τέντωσε και τα πόδια μπροστά. Επανέλαβε την άσκηση για 1’ σε κάθε πλευρά.

ΑΣΚΗΣΗ 5

Ξάπλωσε στο στρώμα με τα πόδια λυγισμένα να πατάνε στο στρώμα και έχοντας το ένα χέρι λυγισμένο πίσω από το κεφάλι και το άλλο τεντωμένο δίπλα στον κορμό. Με την εκπνοή σήκωσε και κάμψε τον κορμό προς την πλευρά του τεντωμένου χεριού. Επανέλαβε για 1’ σε κάθε πλευρά.

Read More

And More