Κορμάρα πριν τις διακοπές (part II); Η Μάντη Περσάκη σου δείχνει πως θα το πετύχεις

Ετοιμάζεσαι για τις διακοπές σου και θες να βγεις στην παραλία πιο όμορφη και καλλίγραμμη από ποτέ; Ε, τότε ήρθες στο κατάλληλο μέρος. Η Καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής, Μάντη Περσάκη, ετοίμασε για το TLife, ένα πρόγραμμα τριών εβδομάδων που υπόσχεται να σε βγάλει στην παραλία πιο όμορφη από ποτέ. Πώς; Πολύ απλά… Ξεκινάς με την 1η άσκηση την 1η μέρα και συνεχίζεις τις επόμενες μέρες προσθέτοντας κάθε φορά τις ασκήσεις των προηγούμενων ημερών. Την 20η ημέρα θα έχεις 20 ασκήσεις… και ένα αγνώριστο σώμα. (Αν έχασες την 1η εβδομάδα πάτα εδώ)

*** Μην ξεχνάς να κάνεις 1-2 ασκήσεις για ζέσταμα πριν ξεκινήσεις την άσκηση και 1 άσκηση αποθεραπείας στο τέλος.

ΗΜΕΡΑ 1η

Παλάμες στο έδαφος, πάνω πόδι τεντωμένο, μύτες ποδιού τεντωμένες, ανεβάζουμε κατεβάζουμε για 1΄ στην κάθε πλευρά

ΗΜΕΡΑ 2η

Στήριξη στα ισχία, πόδια λυγισμένα, το ένα πόδι πάνω στο άλλο, όλη η δύναμη στο κέντρο, τεντώνουμε λυγίζουμε για 1΄

ΗΜΕΡΑ 3η

Χέρια στον αυχένα, το ένα πόδι λυγισμένο πατάει κάτω, το άλλο τεντωμένο ανεβάζουμε κορμό με αντίθετο αγκώνα γόνατο για 1΄στην κάθε πλευρά

ΗΜΕΡΑ 4η

Χέρια στον αυχένα, πέλματα ενωμένα, γόνατα ανοιχτά, ανεβάζουμε τον κορμό φέρνοντας παράλληλα τα πόδια προς τον κορμό για 1΄

ΗΜΕΡΑ 5η

Στηριζόμαστε σε αγκώνα, το άλλο χέρι στο κεφάλι, πάνω πόδι λυγισμένο ψηλά μύτες ποδιού τεντωμένες, κατεβάζουμε το πόδι μπροστά και πίσω για 1΄στην κάθε πλευρά.

ΗΜΕΡΑ 6η

Πάνω πόδι τεντωμένο, το ανεβάζουμε ψηλά κατεβάζοντας παράλληλα το χέρι για 1΄ στην κάθε πλευρά.

ΗΜΕΡΑ 7η

Το ένα πόδι πατάει κάτω λυγισμένο, το άλλο τεντωμένο ψηλά, χέρια δίπλα στον κορμό ανεβάζουμε την λεκάνη για 1΄ στην κάθε πλευρά.

Read More

And More