10 μικρές αλλαγές που θα σε βοηθήσουν να αδυνατίσεις (χωρίς να το καταλάβεις)!

Πόσες φορές έχεις ακούσει ότι η καλύτερη μέθοδος, για να αποκτήσουμε αυτό που θέλουμε είναι η step by step; Να κάνεις μικρά βήματα, μέχρι να πετύχεις ολοκληρωτικά το στόχο σου; Ένας τομέας, στον οποίο, όλοι μας, λίγο ή πολύ δυσκολευόμαστε να ακολουθήσουμε την τεχνική αυτή, είναι η διατροφή μας.

Θα σου το κάνω ακόμα πιο συγκεκριμένο: Ξυπνάς ένα πρωινό, κοιτάς τον εαυτό σου στον καθρέφτη και (ω, δεν το πιστεύω) παρατηρείς ότι τις τελευταίες μέρες έφαγες λίγο παραπάνω. Θες να αδυνατίσεις. Πριν καν περάσουν δέκα λεπτά, παίρνεις τηλέφωνο τη διαιτολόγο σου, ανανεώνεις τη συνδρομή στο γυμναστήριο και ετοιμάζεις κάτι υγιεινό για μεσημεριανό (δεν είναι να παίζουμε με αυτά).

 

Όμως, μήπως, προτού κάνεις όλα αυτά, να δοκιμάσεις μερικές μικρές αλλαγές, οι οποίες, θα σου προσφέρουν αλλαγή μεγάλη;

 

1. Κράτα ημερολόγιο του τι έφαγες

Μη γελάς! Το να καταγράφεις σε ένα μικρό τετράδιο το τι ακριβώς έφαγες μέσα στην ημέρα, αλλά και την ώρα του δείπνου, θα σε βοηθήσει πολύ. Από τη μία, θα ξέρεις αν δοκίμασες κάτι πολύ ανθυγιεινό (γεγονός που θα σε βοηθήσει να μην το καταναλώσεις την επομένη). Από την άλλη, την ώρα που έφαγες το κάθε τι. Για να μην αναρωτιέσαι μετά, αν παρέλειψες κάποιο γεύμα, όπως το δεκατιανό, για παράδειγμα.

2. Προσπάθησε να κινείσαι αρκετά συχνά

Κάθε φορά που το σύμπαν σου δίνει την ευκαιρία να σηκωθείς από τον καναπέ και να κινηθείς, άρπαξε την από τα μαλλιά. Μόλις το αγαπημένο σήριαλ ρίξει τις διαφημίσεις του, κάνε μερικές δουλειές του σπιτιού: περπάτα από το σαλόνι στην κουζίνα, στρώσε το κρεβάτι σου, σκούπισε τους διαδρόμους, ενώ, αν έχεις σκάλα εσωτερική, άρχισε να την ανεβοκατεβαίνεις.

3. “Όχι” στα επεξεργασμένα φαγητά

Υπερβολικό αλάτι και ζάχαρη και ο αριθμός στη ζυγαριά ανεβαίνει. Λίγο τα πατατάκια την ώρα της ταινίας, η σοκολάτα (η οποία σου φωνάζει “Μην αντιστέκεσαι”), ε, δε θέλει και πολύ… Αν δεν μπορείς να τα κόψεις μαχαίρι, προσπάθησε να περιορίσεις τη συχνότητα, αλλά και την ποσότητα τους στο μισό.

4. Περπάτα!

Μήπως το Parking απέχει από τη δουλειά σου περίπου 10 λεπτά με τα πόδια; Όσο δελεαστική και αν φαίνεται η στάση του λεωφορείου, καλύτερα να πεις “τρεχάτε ποδαράκια μου”. Ή καλύτερα “περπατήστε”. Και όταν φτάσεις, μην περιμένεις το ασανσέρ…

5. Το ταπεράκι σου και… γραφείο!

Γιατί να παραγγείλεις απ’ έξω, όταν μπορείς κάλλιστα να βγάλεις το ταπεράκι από την τσάντα σου και να απολαύσεις το υγιεινό σου γεύμα; Και πολύ λιγότερες θερμίδες θα πάρεις και ίσως η κουζίνα της… μαμάς να είναι πιο γευστική από το delivery της γειτονιάς.

6. Αντί φυσικού χυμού, πάρε Smoothie

Σύμφωνα με τους ειδικούς, ένα χορταστικό smoothie διατηρεί τα θρεπτικά στοιχεία των φρούτων, σε αντίθεση με το φυσικό χυμό, ο οποίος περιορίζει την ποσότητα τους. Για ακόμα καλύτερα αποτελέσματα, φρόντισε, ώστε στο ποτήρι σου να υπάρχουν: καλά λιπαρά, πρωτεΐνη και υδατάνθρακες.

7. Ξεκίνα το τρέξιμο

Πέρα από το ότι θα σε βοηθήσει να αδυνατίσεις, μακροπρόθεσμα θα συμβάλλει στο να αποκτήσεις έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής. Είκοσι λεπτά μετά τη δουλειά αποτελούν ιδανική αρχή!

8. Κοίτα καλύτερα τον καφέ σου!

Τα συστατικά του, εννοώ. Τι θα έλεγες, σιγά – σιγά, να περιόριζες την ποσότητα ζάχαρης, μέχρι να την κόψεις εντελώς; Ακόμη, με το γάλα τι γίνεται; Το εβαπορέ έχει θερμίδες πολλές. Μήπως να δοκίμαζες πιο υγιεινές εναλλακτικές; Γάλα χαμηλών λιπαρών, καλώς ήρθες στην κούπα μας!

9. Πιες νερό!

Πολλές φορές μπερδεύουμε τη δίψα με την επιθυμία μας για φαγητό. Αποτέλεσμα; Τρώμε περισσότερο από όσο χρειαζόμαστε πραγματικά. Πέρα, όμως, από αυτό, το νερό είναι το μυστικό, για να ενεργοποιήσεις το μεταβολισμό σου και να ενυδατωθείς εσωτερικά (και ουσιαστικά). Για αυτό, κάθε φορά που αισθάνεσαι αφυδατωμένη, πιες το νεράκι σου.

10. Κοιμήσου περισσότερο 

Πήγαινε στο κρεβάτι σου λίγο νωρίτερα. Απομάκρυνε τις συσκευές με μπλε οθόνη (κινητό, τηλεόραση, tablet). Κλείσε τα μάτια σου και άσε τις ουσίες που εκκρίνει ο οργανισμός σου το βράδυ να κάνουν το θαύμα τους.

Read More

And More