Wet look: το πιο high fashion χτένισμα του καλοκαιριού και μυστικά για να το πετύχεις!

Wet look: το πιο high fashion χτένισμα του καλοκαιριού και μυστικά για να το πετύχεις! | tlife.gr

Κάποιες φορές δεν ξέρω τι έπεται και τι προηγείται. Να στο πω πιο απλά:  δεν ξέρω αν ξεκίνησα να κάνω wet look και μετά να το βλέπω παντού μπροστά μου ή αν το έβλεπα ξανά και ξανά- πέρασε στο υποσυνείδητό μου- ξεκίνησα να το κάνω. Με όποια σειρά κι αν έγιναν τα πράγματα, αυτό που ξέρω στα σίγουρα είναι πως δεν έχει συμβεί ούτε μια φορά να μην κάνω wet look και να μην ακούσω την τα-μαλλιά-σου-είναι-τέλεια ατάκα. Επίσης, ξέρω ότι το wet look είναι το πιο high fashion χτένισμα του καλοκαιριού και πως πασαρέλες και κόκκινο χαλί έχουν γεμίσει με τέτοια μαλλιά!

Το wet look στο catwalk

Μια από τις πιο δυνατές beauty στιγμές στο catwalk για την ομορφιά ήταν όταν τα κορίτσια του Prabal Gurung περπάτησαν έχοντας όλες το ίδιο δυναμικό χτένισμα: wet look με μαλλιά χτενισμένα προς τα πίσω και τόσο… wet που μοιάζει να είχαν βγει μόλις από το μπάνιο τους και απλώς τα είχαν ταμπονάρει. Το χτένισμα, δε ήταν τόσο δυνατό ώστε επισκίασε τα ρούχα (δεν θέλει και πολύ! Αν είσαι #beautyjunkie δεν μπορείς να πάρεις τα μάτια σου από αυτό το hair do!).

Το δεύτερο πολύ ισχυρό κρούσμα wet look ήταν στο show του Jason Wu που τα μοντέλα είχαν «βρεγμένα» μαλλιά κατά μήκος με χωρίστρα στο πλάι, αυτή την φορά. Για να είμαι ειλικρινής, αγαπώ περισσότερο αυτή την εκδοχή καθώς έχω την ψευδαίσθηση ότι το πρόσωπό μου δεν είναι τόσο εκτεθειμένο. Α ναι! Κάτι ακόμη που πρέπει να προσέξεις σε αυτό το look είναι το μακιγιάζ σου να είναι τέλειο! Δεν μπορείς να κρυφτείς πίσω από φράντζες και μπούκλες!

To wet look στο κόκκινο χαλί

Ό,τι ανεβαίνει στο catwalk αναπόφευκτα ανεβαίνει και στο κόκκινο χαλί. Ήταν θέμα χρόνου, λοιπόν, να δούμε τα it girls πρώτης γραμμής με αυτά τα μαλλιά. Sendaya, Jennifer Lawrence, Margot Robbie και Alessandra Ambrosio είναι τα πιο χαρακτηριστικά παραδείγματα με μικρές διαφορές στην χωρίστρα (άλλοτε γίνεται πιο οριοθετημένα και άλλοτε διακρίνεις μόνο την φορά της), αλλά ένα βασικό σημείο αναφοράς: το wet γίνεται πάνω στην φυσική υφή των μαλλιών και όχι αφού έχουν χτενιστεί και ισιώσει. Στην πράξη, όμως, πώς πετυχαίνεις το τέλειο wet; Ο Θοδωρής Οικονομάκης, ιδιοκτήτης των Ikonomakis salon, μας έδωσε όλα τα tips!

Κοιμήσου έτσι και ξύπνα με wet!

«Τα σγουρά με τα ίσια θέλουν μια διαφορετική περιποίηση αλλά υπάρχει μια κοινή βάση σε αυτά: θέλουμε όταν κάνουμε wet τα μαλλιά μας να είναι ανοιχτά στο πρόσωπο. Για να το πετύχουμε, ιδανικό είναι να έχουμε κάνει μια προετοιμασία από το προηγούμενο βράδυ. Αφού λουστούμε και ταμπονάρουμε τα μαλλιά μας χωρίς να τα στεγνώσουμε με πιστολάκι, βάζουμε αφρό όγκου στις ρίζες και τα χτενίζουμε με την φορά που θέλουμε: είτε τα μαλλιά όλα προς τα πίσω, είτε στο πλάι. Αυτό θα μπορέσει ουσιαστικά να δαμάσει τη ρίζα μας, να δώσει την κατεύθυνση που θέλουμε και ουσιαστικά να μειώσει και τους όγκους. Μπορούμε, λοιπόν, να κάνουμε αυτή την διαδικασία από το προηγούμενο βράδυ, να χτενιστούμε, να κοιμηθούμε με αυτά τα μαλλιά και να ξυπνήσουμε το επόμενο πρωί και η ρίζα μας να είναι πίσω».

 

Wet look σε στεγνά μαλλιά: πώς γίνεται!

«Η λιπαρότητα των μαλλιών καθορίζει και το φυσικό σχήμα της ρίζας μας. Οπότε, αν έχεις κάπου μια φύτρα συγκεκριμένη, όταν θα έχει εκκριθεί λιπαρότητα εκεί πάνω εκείνη θα έχει πάρει τη φυσική φορά, οπότε θα είναι πιο δύσκολο να αλλάξεις αυτή τη φορά, γι’αυτό και λέμε ότι τα μαλλιά πρέπει να είναι φρεσκολουσμένα. Αν, λοιπόν, τα μαλλιά μας δεν είναι φρεσκολουσμένα ή αν δεν προλαβαίνουμε να τα λούσουμε, θα τοποθετήσουμε πολλαπλάσια ποσότητα προϊόντος για να μας μειώσει αρκετά τους όγκους και να δώσουμε το σχήμα που θέλουμε εμείς. Απλώς, σε αυτή την περίπτωση δεν θα έχουμε την ίδια διάρκεια!».

 

Wet στα σγουρά μαλλιά: πώς θα το πετύχεις!

«Καταρχάς, να ξεκαθαρίσουμε ότι υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί τύποι σγουρών μαλλιών. Υπάρχουν τα σγουρά που είναι λεπτά και είναι ένα εύκολο case και υπάρχουν τα σγουρά που είναι πάρα πολύ freeze που είναι το πιο δύσκολο. Σε κάθε περίπτωση, θα πρέπει να έχει προηγηθεί χρήση προϊόντων για να αναπτύξουν την μπούκλα μας. Έτσι κι αλλιώς, το wet look θα βαρύνει τα μαλλιά μας. Άρα, αν έχουμε μαλλιά που είναι λεπτά και χρησιμοποιήσουμε ένα προϊόν με κολλώδη υφή θα τα δούμε ίσια στο τέλος. Οπότε, ιδανικά είναι να έχουμε χρησιμοποιήσει πρώτα τον αφρό ή μια κρέμα για μπούκλες, να έχουμε στεγνώσει έτσι και μετά να πάμε να δουλέψουμε την κολλώδη υφή. Σε αυτή την περίπτωση, θα πρότεινα περισσότερο τα πιο ρευστά και λιγότερο κολλώδη gel».

Mind the trap: ο φόβος μην στεγνώσουν τα μαλλιά σου και πώς θα το αντιμετωπίσεις!

Αν είσαι εξοικειωμένη με το wet look ή, σωστότερα, αν έχεις κάνει καναδυό φορές και δεν είσαι τόσο εξοικειωμένη αλλά έχει τύχει να το δοκιμάσεις απλώς, μια από τις μεγαλύτερες παγίδες που ενδεχομένως να αντιμετωπίσεις είναι να στεγνώσουν τα μαλλιά σου κι έτσι να καταλήξεις με τα μισά wet και τα μισά στεγνά. Τι μπορεί να φταίει και, κυρίως, τι μπορείς να κάνεις για να το προλάβεις: «Αν δεν είναι ομοιόμορφα μοιρασμένο το προϊόν μπορεί κάποιος να αντιμετωπίσει ένα τέτοιο θέμα. Για να διασφαλίσει αυτό, ωστόσο, θα πρέπει κάποιος να ψάξει να βρει προϊόντα styling με κολλώδη υφή. Υπάρχουν gel για wet look που έχουν πολύ μαλακή υφή και που στεγνώνουν πιο γρήγορα, και υπάρχουν προϊόντα που δεν είναι απαραίτητα gel, μπορεί να είναι σε μορφή κρέμας, έχουν πολύ κολλώδη υφή, είναι πολύ δύσκολο να απορροφηθούν από την τρίχα και άρα να δημιουργήσουν αυτή την αίσθηση ότι τα μαλλιά είναι στεγνά».

Last but not least: τα σωστά προϊόντα. Είναι τα κολλώδη ή τα πιο ρευστά;

«Wet look δεν σημαίνει απαραίτητα βρεγμένα μαλλιά. Wet look σημαίνει ότι θέλουμε να δώσουμε το εφέ της βρεγμένης όψης. Υπάρχουν πολλά προϊόντα στην αγορά και ανάλογα με το πάχος και την διάμετρο της τρίχας, αν είναι σγουρά ή ίσια, θα χρησιμοποιήσουμε και το ανάλογο προϊόν. Συνήθως, αυτά τα προϊόντα έχουν κολλώδη υφή για να μπορέσουν να κρατήσουν προς τα πίσω τα μαλλιά και να δώσουν αυτό το wet effect».

1. Αφρός για τέλειες μπούκλες, Schwarzkopf Professional Mad About Curls Light Whipped Foam, €24.40

2. Gel με πιο κολλώδη υφή, Matrix Style Link Super Fixer, €8.20

3. Gel για wet look σε πιο ρευστή υφή, L’oreal Professionnel Tecni Art Wet Domination Extreme Splash, €9.50

 

 

 

READ more