Λωτοί με μασκαρπόνε

15 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Συνδύασε λωτούς και τυρί κρέμα για να φτιάξεις ένα γρήγορο γλυκάκι φούρνου που δεν θέλει κόπο και χρόνο, ειδικά όταν βιάζεσαι!

Συστατικά

  • 4 ώριμους λωτούς
  • Για τη γαρνιτούρα
  • 3 κ.σούπας μέλι
  • 2 κ.σούπας φρεσκοστιμμένο χυμό λεμόνι
  • κρισταλιζέ τζίντζερ (προαιρετικά)
  • Για το μίγμα του μασκαρπόνε
  • 270 γραμμ. τυρί μασκαρπόνε
  • 1 κ.γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Ζέστανε το γκριλ του φούρνου και βάλε τη σχάρα περίπου δύο θέσεις πιο κάτω από το γκριλ.
  • Κόψε κάθε λωτό στη μέση. Οριζόντια.
  • Βάλε τα μισά των λωτών με την κομμένη πλευρά να κοιτάει πάνω σε πυρέξ και περίχυσέ τα με το μέλι.
  • Ψήσε μέχρι να τους δεις να ροδίζουν από πάνω και να καραμελώνουν, περίπου 6-8 λεπτά.
  • Όσο οι λωτοί ψήνονται χτύπα το τυρί, τη βανίλια και μία κουταλιά σούπας χυμό σε μέτριο μπολ.
  • Βγάλε τους λωτούς από το φούρνο και αμέσως περίχυσε με το υπόλοιπο λεμόνι.
  • Βάλε πάνω από κάθε μισό λωτό από μια μεγάλη κουταλιά τυρί και πασπάλισε με τζίντζερ ή και με μαύρη ζάχαρη αν θέλεις.

Tip


Read More

And More