Orange Cups με νιφάδες σοκολάτας

1 Ώρα
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Το cup cake που γεμίζει το στόμα με τη βουτυρένια υπέροχη πορτοκαλένια γεύση του

Συστατικά

  • 1 φλιτζάνι βούτυρο μαλακό
  • 1/2 φλίτζανι ζάχαρη
  • 2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 φλιτζάνια νιφάδες λευκής σοκολάτας
  • 2 μεγάλα αυγά
  • 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
  • 1/2 με 3/4 κ.γ. λικέρ πορτοκάλι
  • 1 κ.σ. ξύσμα πορτοκαλιού

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθέρμανε το φούρνο στους 200oC και βουτύρωσε 48 mini muffin φορμάκια ή 14 κανονικού μεγέθους
  • Χτύπησε το βούτυρο με τη ζάχαρη σε ένα μέτριο μπολ να ενσωματωθούν και πρόσθεσε σιγά, σιγά το αλεύρι
  • Το μείγμα πρέπει να παραμένει ένας πηχτός χυλός, να μπορείς ίσα, ίσα να σταθεί σε μικρά μπαλάκια
  • Βάλε από ένα μικρό μπαλάκι 3 εκατοστών σε κάθε mini φόρμα και βάλε 4-5 νιφάδες σοκολάτες σε κάθε cup cake
  • Χτύπησε τα αυγά σε ένα μέτριο μπολ, πρόσθεσε το ζαχαρούχο γάλα και το λικέρ πορτοκάλι και βάλε μια κουταλιά από το μείγμα σε κάθε cup cake
  • Φρόντισε κάθε φορμάκι να γεμίσει στα 2/3 κι όχι παραπάνω
  • Ψήσε στο φούρνο για 15 με 20 λεπτά και όσο είναι ακόμη ζεστά βάλε μερικές ακόμη νιφάδες σοκολάτα από πάνω
  • Ξεφόρμαρε και σέρβιρε με το ξύσμα πορτοκαλιού

Tip


Read More

And More