Ασκήσεις… στο σπίτι σου!

Υπάρχει τρόπος να γυμναστούμε ακόμα κι αν δεν έχουμε το χρόνο να πάμε γυμναστήριο. Αρκεί να διαθέσουμε μερικά λεπτά καθημερινά ώστε να τονώσουμε και να ενδυναμώσουμε τα διάφορα μέρη του σώματος.

Έχετε λοιπόν λίγο χρόνο στο σπίτι; Αν ναι, παρακάτω θα σας πω κάποιες ασκήσεις που μπορούμε να τις κάνουμε καθημερινά με ασφάλεια.

Πρώτη βασική άσκηση που γυμνάζει πρόσθιους και οπίσθιους μηριαίους είναι το ημικάθισμα. Έχουμε τα πόδια μας σε διάσταση τόση όσο το άνοιγμα των ώμων μας. Λυγίζουμε τα γόνατα και κατεβαίνουμε προς τα κάτω μέχρι να φτάσουμε τις 90 μοίρες.
Επαναλαμβάνουμε και κάνουμε 8-10 επαναλήψεις, μέχρι και 3 σετ.

Έπειτα ξαπλώνουμε σε κάποιο στρώμα γυμναστικής σε ύπτια θέση. Σφίγγουμε τους κοιλιακούς μας και σηκώνουμε τη λεκάνη μας μέχρι να έρθει το σώμα παράλληλα με το έδαφος. Αυτή η άσκηση βοηθά στη σύσφιξη και ενδυνάμωση των γλουτών.
Επαναλαμβάνουμε 8-10 επαναλήψεις 3 σετ.

Στην ίδια θέση τέλος κάνουμε κοιλιακούς. Βάζουμε τα χέρια πίσω από τον αυχένα ή πάνω από το στήθος και σφίγγοντας καλά την κοιλιά σηκώνουμε πρώτα το κεφάλι και πηγαίνουμε προς τα πάνω μέχρι να ξεκολλήσουν οι ώμοι από το έδαφος.
Επαναλαμβάνουμε 15 επαναλήψεις 3 σετ.

Αυτές είναι κάποιες πολύ απλές αλλά ταυτόχρονα βασικές ασκήσεις που μπορούμε να εντάξουμε σε καθημερινή βάση.

Read More

And More