Πίσω στην κορυφή της σελίδας
22.06.2016 | 18:35
Νατάσα Μπερέκου - Tweet me @berekoukou

Lip tattoo: 13 πράγματα που πρέπει να ξέρεις πριν το κάνεις! Plus: είναι το επόμενο tattoo φρυδιών!

Lip tattoo: 13 πράγματα που πρέπει να ξέρεις πριν το κάνεις! Plus: είναι το επόμενο tattoo φρυδιών!
ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

Αντί προλόγου: στο έχω ξαναπεί πως οι τάσεις έρχονται από το εξωτερικό και όσο διαβάζω και ενημερώνομαι για trends που παίζουν τώρα έξω οφείλω να σε ενημερώσω πριν γίνει τάση στην Ελλάδα (κι εσύ οφείλεις να θυμάσαι ότι το διάβασες πρώτα εδώ στο TLIFE)!

Έχουμε και λέμε, λοιπόν: στην αρχή ήταν η Cara (aka Delevingne) και όλες έκαναν tattoo φρυδιών. Και τώρα το tattoo φρυδιών είναι huge τάση στην Ελλάδα. Μετά ήρθε η Kylie (aka Jenner) και στο εξωτερικό άρχισε να γίνεται huge το tattoo χειλιών. Συγκεκριμένα στο LA. Αργότερα, το ένα ξένο site ομορφιάς μετά το άλλο άρχισε να γράφει για το trend και αργότερα ήρθε και η Amelia Bowe, beauty editor- συνάδελφος από το Cosmopolitan της Αυστραλίας, που το έκανε στα χείλη της, έγραψε γι'αυτό και τότε συνειδητοποίησα πως ήταν η στιγμή που έπρεπε να μάθω τα πάντα για το Lip tattoο ή/και το επόμενο tattoo φρυδιών!


Παραπάνω η Amelia Bowe από το Cosmopolitan Αυστραλίας

Επόμενη αντανακλαστική κίνηση να απευθυνθώ στην καλύτερη πηγή για να μάθω τα πάντα για το lip tattoo με κάθε λεπτομέρεια που δεν είναι άλλη από το Celebrities Eyelashes (στα beauty πηγαδάκια η Daria είναι top!). Μιλήσαμε με τον Σπύρο Αγγελόπουλο που κάνει μόνιμο μακιγιάζ και ευθύνεται για τα τέλεια φρύδια που βλέπεις σε αρκετές διάσημες Ελληνίδες (ο ίδιος είναι απόφοιτος της Σχολής Καλών Τεχνών και αντιμετωπίζει το tattoo φρυδιών και το μόνιμο μακιγιάζ ως τέχνη, όπως δηλαδή πρέπει να είναι!). Ιδού τα 10 πράγματα που πρέπει να ξέρεις πριν κάνεις tattoo φρυδιών!
 
Το tattoo χειλιών δεν έχει ηλικία. Αλλά καλό είναι να μην το ξεκινήσεις νωρίς!
"Δεν έχει κάποιο σημείο από το οποίο επιτρέπεται να κάνεις tattoo στα χείλη σου. Μπορεί να το κάνει μια κοπέλα όσο μικρή κι αν είναι και δεν έχει και κάποιο όριο! Μέχρι όποια ηλικία κι αν φτάσει μπορεί να το κάνει! Η προσωπική μου γνώμη, όμως, για το μόνιμο μακιγιάζ είναι ότι τα πολύ νέα κορίτσια καλό θα ήταν να περιμένουν λίγο για να έχουν πιο κατασταλαγμένη άποψη. Υπάρχει ένα ρεύμα νέων κοριτσιών 18-20 που θέλουν να κάνουν μόνιμο μακιγιάζ, στην Αμερική περισσότερο αλλά και στην Ελλάδα. Εγώ νομίζω πως αν δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα καλό είναι σε αυτές τις ηλικίες να το αποφεύγουν πολύ απλά για να είναι πιο σίγουρες και κατασταλαγμένες όταν αποφασίσουν να το κάνουν!".
 
Tattoo χειλιών: είναι το επόμενο tattoo φρυδιών;
"Είναι στο εξωτερικό, κυρίως στο Los Angeles οπότε πιστεύω πως θα έρθει κι εδώ. Ήδη ενδιαφέρονται πάρα πολλές κοπέλες. Το καινούριο, ωστόσο, δεν είναι τόσο το tattoo χειλιών όσο ότι έχουν βγει καινούριες τεχνικές. Παραδείγματος χάρη το soft tap που είναι χωρίς μηχάνημα. Είναι διάφορες βελόνες, διάφορες κεφαλές που χρησιμοποιούνται για να κάνεις με το χέρι tattoo χωρίς καθόλου ηλεκτρισμό. Πρόκειται για μια καινούρια τεχνική που χρησιμοποιείται για φρύδια, για το eyeliner και τα χείλη και έχει τέλειο αποτέλεσμα!".
 
Πότε απαγορεύεται να κάνεις tattoo στα χείλη σου!
"Τattoo χειλιών δεν κάνουμε σε όλες τις περιπτώσεις. Όταν είναι σκούρα τα χείλη δεν κάνουμε! Γιατί τα χείλη τα φανταζόμαστε ότι είναι ένας κουβάς με μπλε χρώμα: ότι χρώμα και να τους βάλεις θα προσπαθούν τα χείλη από μόνα τους να το σκουρύνουν και να το γυρίσουν προς το μπλε ή το μοβ. Τα σκούρα χείλη έχουν 90% πιθανότητες να το πετύχουν αυτό! Όσο πιο ανοιχτά είναι τα χείλη τόσο πιο εύκολο είναι για εμάς να κάνουμε tattoo".

Μπορείς να κάνεις μόνο περίγραμμα ή full tattoo χειλιών!
"Στο tattoo χειλιών έχεις δύο επιλογές: μπορείς να κάνεις είτε γραμμή στα χείλη σου είτε full. Στην Ελλάδα κυρίως κάνουν γραμμή. Λοιπόν, έχω δει άπειρες περιπτώσεις να έρχονται με μοβ γραμμή ή μπλε γραμμή. Γιατί το χρώμα που βλέπεις στα χείλη αποδίδεται πολύ πιο σκούρο! Αυτό είναι καθαρά θέμα τεχνίτη! Πρέπει να βρεις τον σωστό!". 
 


Και πώς θα ξέρω πως ο τεχνίτης που θα εμπιστευτώ είναι ένας καλός τεχνίτης; Ή με άλλα λόγια πώς θα βρω τον σωστό;
"Υπάρχουν κάποιες βασικές αρχές για να καταλάβει μια κυρία αν ο τεχνίτης που εμπιστεύθηκε είναι καλός στην δουλειά του. Καταρχήν, θα πρέπει να είναι πολύ σχολαστική σε αυτά που ρωτάει και ο τεχνίτης να έχει την διάθεση να απαντήσει και να εξηγήσει. Να μην αρκείται δηλαδή στην απάντηση “όλα θα γίνουν”. Τι θα κάνουμε, για ποιο λόγο θα το κάνουμε, ενδεχομένως γιατί δεν μπορούμε να κάνουμε αυτό που έχει η πελάτισσα στο μυαλό της, είναι μερικές από τις απαντήσεις που πρέπει να δοθούν και τα πράγματα που πρέπει να συζητηθούν πριν περάσουμε στο lip tattoo! Kαι βεβαίως πρέπει οπωσδήποτε πριν να βλέπουμε δουλειά του/της! Επίσης, δεν μπορείς να πηγαίνεις για μόνιμο μακιγιάζ σε σπίτια ή σε έναν βρώμικο χώρο. Πρέπει ο χώρος να είναι αποστειρωμένος, τα εργαλεία να είναι σε συγκεκριμένες θέσεις, πρέπει όλα αυτά ένα μαγαζί να τα τηρεί και φυσικά να έχει περάσει τον υγιεινομικό έλεγχο!". 

Chill out! Τα λάθη διορθώνονται! 
"Βεβαίως και μπορείς να διορθώσεις ένα αποτέλεσμα που δεν είναι αυτό που θες! Όλα διορθώνονται στο μόνιμο μακιγιάζ αρκεί να είναι υπεύθυνος ο τεχνίτης!". 

 
Πονάει; 
"Καταρχήν τα χείλη είναι ευαίσθητα. Και απλώς με το να τα τσιμπήσεις θα πονέσουν λίγο, οπότε κάτι θα αισθανθείς. Όμως, δεν πονάει γιατί τότε δεν θα άντεχαν οι γυναίκες να το κάνουν! Εκτός αυτού βάζουμε και την αναισθητική κρέμα ενώ αν μια κυρία νιώθει ενόχληση κατά την διάρκεια της παροχής έχουμε ειδικές κρέμες αναισθητικές που μπορούμε να βάλουμε εκείνη την στιγμή και κάνουν την διαδικασία πιο ανώδυνη".

Πόσο κρατάει η διαδικασία; 
"Η διαδικασία κρατάει ένα δίωρο περίπου".

Μετά το tattoo τι; Υπάρχει πρήξιμο; Πότε πρέπει να το ανανεώσω ξανά;

"Μετά το lip tattoo τα χείλη θα είναι πρησμένα για δύο μέρες περίπου αλλά όχι πάρα πολύ. Θα είναι ελαφρώς πρησμένα και μετά θα επανέλθουν. Όσον αφορά το φρεσκάρισμα, , κάνεις το touch up μετά από δύο μήνες και μετά κάθε χρόνο".

Θέλω τα χείλη της Kylie Jenner! Μπορώ; 
"Η αλήθεια είναι πως όλες οι γυναίκες έχουν ροπή στην υπερβολή. Καταρχήν, η δική μου mentalite είναι να ευχαριστήσω εσένα. Αυτό, όμως, δεν σημαίνει ότι θα βγω εγώ από τα όρια της δικής μου αισθητικής αφενός και αφετέρου δεν θέλω να σου δημιουργήσω κάποιο πρόβλημα. Π.χ. στα χείλη όσο έξω κι αν θέλεις να πάμε δεν θα βγούμε πιο έξω από την γραμμή των χειλιών. Την τονίζουμε. Μπορούμε να πάμε μόνο πάνω στην γραμμή αυτή ή σε extreme περιπτώσεις, από πάνω, σύρριζα. Δεν βγαίνεις πιο έξω. Δεν βάζεις χρώμα, δηλαδή, γύρω από τα χείλη. Με άλλα λόγια, δεν φτιάχνεις δύο χείλη έξω από τα χείλη! Οπότε ναι μεν προσπαθείς να ικανοποιήσεις την πελάτισσά σου αλλά έχεις στο νου σου την δική σου αισθητική αλλά και να μην κάνεις μια παροχή που στο μέλλον θα δημιουργήσει πρόβλημα στην κυρία που θα το κάνει!". 
 
Μην τρομάξεις!
"Πριν πάρεις την απόφαση να κάνεις lip tattoo είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζεις πως το χρώμα που θα αντικρίσεις αμέσως μόλις σηκωθείς από την καρέκλα θα χάσει περίπου το 70%-80% από την έντασή του. Η πρώτη εντύπωση είναι πάντα πολύ έντονη και είναι δουλειά δική μου να το εξηγήσω!". 
 
Γιατί να κάνεις tattoo χειλιών;
"Ο λόγος είναι προσωπικός. Το πιο ωραίο και εύκολο που μου έρχεται στο μυαλό είναι γιατί θέλει μια γυναίκα να ξυπνάει βαμμένη, να κοιμάται βαμμένη, κάνει μπάνιο το καλοκαίρι και είναι βαμμένη, δηλαδή να γλιτώσει από μια ολόκληρη διαδικασία!".
 
Υπάρχουν πολλά χρώματα για να διαλέξεις! 
"Δεν υπάρχει ένα μόνο χρώμα για το tattoo χειλιών και η κάθε κυρία διαλέγει αυτό που θέλει ανάλογα με το εφέ που θέλει. Κάποια μπορεί να θέλει ένα έντονο χρώμα, κάποια άλλη ένα πιο φυσικό. Το συζητάμε και καταλήγουμε!". 
 
Last chance info:
- Όχι η υφή των χειλιών σου δεν αλλάζει!
- Ναι, μπορείς να βάλεις κραγιόν από πάνω!
 

Photo credits: Celebrities Eyelashes

 
Βαθμολόγησέ το
Εσύ τι λες; Πες τη γνώμη σου
Top 10