Φθινοπωρινό interior: Πώς να διακοσμήσεις το σπίτι σου για να υποδεχθείς τα… πρωτοβρόχια

Οι θερμοκρασίες παίρνουν σιγά-σιγά την… κατιούσα, τα πρώτα συννεφάκια έχουν “σκοτεινιάσει” ελαφρώς τον ουρανό, σύντομα θα δούμε τα πρωτοβρόχια να κάνουν την εμφάνισή τους, ενώ λίγες ημέρες μας χωρίζουν από τη στιγμή που θα γυρίζουμε τα ρολόγια μας μία ώρα πίσω. Και εσύ έχεις ανάγκη να ταιριάξεις τη φθινοπωρινή διάθεση που σε έχει κατακλύσει με την εικόνα του σπιτιού σου. Απολύτως λογικό και αναμενόμενο, ειδικά αν αναλογιστείς πως η ανανέωση είναι απαραίτητη σε κάθε αλλαγή εποχής, ώστε να γίνεται το κατάλληλο upgrade στον προσωπικό χώρο μας και το interior design! Όπως αντιλαμβάνεσαι, λοιπόν, υπάρχει η λεγόμενη “φθινοπωρινή διακόσμηση” και δεν είναι ανάγκη να… βγάζει μάτι, αλλά μπορεί αντιθέτως να περιλαμβάνει την φινέτσα και την κομψότητα που χαρακτηρίζει το στυλ σου!

Όπως συμβαίνει κάθε φορά που αλλάζουμε εποχή, νέα trends και προτάσεις έρχονται από τον interior “κόσμο”, που μας παροτρύνουν να αγαπήσουμε νέα στοιχεία, να διαμορφώσουμε τα σπίτια μας με διαφορετικούς τρόπους και να κάνουμε update σε ό,τι χρειάζεται φρεσκάρισμα και δεν ταιριάζει στον καιρό και την καθημερινότητά μας. Ωστόσο, ανεξάρτητα από τις τάσεις της κάθε εποχής, υπάρχουν βασικοί κανόνες που μπορείς να ακολουθήσεις προκειμένου να κάνεις τις σωστές κινήσεις ανανέωσης, χωρίς να χρειάζεται να αλλάξεις τα πάντα από την αρχή!

Αν έχεις, λοιπόν, κι εσύ την ανάγκη να αλλάξεις την ατμόσφαιρα στο σπίτι σου και να κάνεις τη διακόσμησή σου… φθινοπωρινή, ακολούθησε τα βήματα που θα δεις παρακάτω!

Διατήρησε τα αγαπημένα σου στοιχεία

Όπως και στην γκαρνταρόμπα σου, έτσι και στη διακόσμησή σου υπάρχουν στοιχεία τα οποία έχουν διαχρονικότητα και είναι… πασπαρτού. Αυτά, λοιπόν, δεν υπάρχει λόγος να τα αποχωριστείς όταν ανανεώνεις το σπίτι σου για το φθινόπωρο, μιας και μπορείς να τα συνδυάσεις με νέα αντικείμενα, να τους δώσεις νέο ρόλο και να πειραματιστείς με τις διαφορετικές χρήσεις τους.

Ενσωμάτωσε περισσότερο γήινους και σκοτεινούς τόνους

Επειδή η ανανέωση του σπιτιού, όταν θέλεις να γίνει εκτεταμένα στο χώρο, είναι βέβαιο πως δεν σε συμφέρει… λογιστικά, η αλλαγή χρωματικών τόνων μπορεί να γίνει και σε πιο περιορισμένες δόσεις και περισσότερο επιλεκτικά! Αποχρώσεις, όπως η τερακότα, το καμηλό, το moody πράσινο, αλλά και neutral ώχρες είναι ιδανικές για blending με τις ήδη υπάρχουσες αποχρώσεις του σπιτιού σου αυτή την περίοδο.

Layer, layer, layer

Τώρα είναι η κατάλληλη περίοδος για να αφήσεις τον εαυτό σου ελεύθερο να κάνει όσο layering θέλει και να συνδυάσεις τις υφές που ήδη κυριαρχούν στο χώρο σου με νέες, περισσότερο φθινοπωρινές, fluffy και cozy υφάνσεις και επιφάνειες. Δεν υπάρχει λόγος να αποχωριστείς την ψάθα, αλλά με την προσθήκη faux δέρματος ή γούνας θα έχεις το επιθυμητό αποτέλεσμα. Μπορείς να διατηρήσεις τα washed linen μαξιλάρια στον καναπέ, αλλά να τα συνδυάσεις με βελουτέ υφάνσεις. Είναι εύκολο να “ζεστάνεις” τον βαμβακερό καναπέ σου με πλεκτά ριχτάρια και vintage κουβερτάκια.

Βάλε διάφορα μεταλλικά στοιχεία στο σπίτι σου

Τα metallics είναι κομμάτια πασπαρτού για τη διακόσμηση, μιας και ανάλογα με την απόχρωσή τους ταιριάζουν και στο χειμώνα και στο καλοκαίρι. Για το φετινό φθινόπωρο, πάντως, μπορείς να συνδυάσεις διαφορετικές αποχρώσεις μεταλλικών στοιχείων και να τα ενσωματώσεις στο interior design σου!

“Αγκάλιασε” την εποχή

Μπορεί να μοιάζει δύσκολο και σύντομα να αρχίσει να σου λείπει ο ζεστός ήλιος, αλλά υπάρχουν τρόποι να “γυρίσεις” το mood του καιρού προς όφελός σου! “Παίξε”, λοιπόν, με το φωτισμό για να φτιάξεις το κατάλληλο mood που θα σε προσκαλεί να χαλαρώσεις και να απολαύσεις τη ζεστασιά του σπιτιού σου! Οι λάμπες δαπέδου και τα επιτραπέζια φωτιστικά έχουν τώρα την τιμητική τους και μπορούν να σου φτιάξουν το κέφι σε χρόνο dt!

Μην ξεχνάς τα φυτά εσωτερικού χώρου

Πέρα από το γεγονός πως καθαρίζουν την ατμόσφαιρα του σπιτιού από χημικές ουσίες που αιωρούνται στον αέρα, τα φυτά εσωτερικού χώρου μπορούν να σου αλλάξουν τη διάθεση ανά πάσα στιγμή. Η καλλωπιστική χρήση τους, λοιπόν, δεν πρέπει ποτέ να περνάει απαρατήρητη! Φθινοπωρινά λουλούδια, βαθιά πράσινα φύλλα και όμορφα κεραμικά δοχεία θα συνεχίσουν το easy living που έχεις συνηθίσει!

Read More

And More