Μαύρο στο υπνοδωμάτιο: Πώς να ενσωματώσεις την πιο κομψή απόχρωση στον πιο cozy χώρο του σπιτιού

Ξέρω, ξέρω, είναι τόσο πολλές οι φορές που σου έχω μιλήσει για τις κατάλληλες αποχρώσεις στην κρεβατοκάμαρα και μάλλον μέχρι στιγμής έχεις εμπεδώσει πως όταν μιλάμε για ύπνο και ξεκούραση, τότε οι ανοιχτόχρωμες παλέτες και τα “γλυκά” χρώματα είναι τα πλέον ιδανικά. Για αυτό και ίσως σου φανεί περίεργο το σημερινό θέμα, αλλά ξέρεις πώς είναι αυτά… το στυλ στη διακόσμηση δεν έχει “σύνορα”. Και ποιο είναι το σύμβολο της διαχρονικής, κλασικής και πάντοτε stylish κομψότητας; Το μαύρο, εννοείται! Και πάλι “ξέρω, ξέρω” θα πω, μαύρο και υπνοδωμάτιο είναι έννοιες ελαφρώς ασύνδετες, αλλά καθόλου απαγορευτικές! Γιατί μπορεί ο moody και σκοτεινός χαρακτήρας του μαύρου να μην αποτέλεσαν ποτέ μέχρι τώρα την πρώτη επιλογή σου για το προσωπικό καταφύγιό σου, ωστόσο αυτή η φινέτσα που προσδίδει σε κάθε χώρο το blackish χρώμα δύσκολα μπορεί να επιτευχθεί με οποιαδήποτε άλλη απόχρωση!

Το μυστικό σε αυτές τις περιπτώσεις, που μια απόχρωση σου φαίνεται “ξένη” και αταίριαστη σε ένα χώρο, είναι να την προσθέσεις σε μικρές ποσότητες, ώστε να… αντέξεις την αλλαγή. Από την άλλη, αν δεν σου φαίνεται καθόλου αβάσταχτη η… βαρύτητα του μαύρου, τότε be my guest και paint it black! Σε κάθε περίπτωση, το εφέ που δίνει στο εκάστοτε δωμάτιο η μαύρη απόχρωση είναι ακριβώς αυτό το επίπεδο του σοφιστικέ ύφους που χρειάζεσαι, ενώ την ίδια στιγμή η αντίθεση που μπορείς να επιτύχεις, τόσο σε συμβολικό, όσο και σε πρακτικό επίπεδο, δίνει πάντα το επιθυμητό layering που έχει ανάγκη ένα πολυεπίπεδο δωμάτιο, όπως η κρεβατοκάμαρα! Φυσικά, ποτέ δεν πρέπει να ξεχνάμε πως το μαύρο είναι sexy και σίγουρα δίνει “πόντους” ερωτισμού και μυστηριακής ατμόσφαιρας στη διακόσμηση!

Εάν, λοιπόν, σε έπεισα και είσαι έτοιμη να… πειραματιστείς με τη μαύρη απόχρωση στο υπνοδωμάτιο, τότε ρίξε μια ματιά παρακάτω για να δεις πώς μπορείς να κάνεις την αλλαγή!


Μέσα από contemporary αντικείμενα

Για να δώσεις μία μοντερνιστική χροιά στο υπνοδωμάτιό σου, μπορείς να επιλέξεις περισσότερο βιομηχανικό design, έστω και σε περιορισμένη έκταση, όπως ένα “στιβαρό” φωτιστικό δαπέδου, μία αρχιτεκτονική απλίκα ή μια Bauhaus πολυθρόνα, τα οποία θα έχουν… επενδυθεί με μαύρο ματ φινίρισμα. Με αυτό τον τρόπο ο χώρος θα αποκτήσει μεγαλύτερο ενδιαφέρον και περισσότερη “προσωπικότητα”.

Δίνοντας μια… δόση σοβαρότητας

Ακόμη και η επιτομή του girly bedroom μπορεί να δεχθεί μία μικρή “γείωση” αφομοιώνοντας το stylish μαύρο! Άσε, που το millenial pink λατρεύει τις μαύρες λεπτομέρειες. Δες το ως μια μικρή ένεση στιβαρότητας, που την ίδια στιγμή θα τονίσει και θα δώσει έμφαση στην κοριτσίστικη πλευρά της ζωής. Το pattern σε ένα διακοσμητικό μαξιλάρι, το κάδρο ενός colourful poster ή ένα επιτραπέζιο διακοσμητικό σε μαύρη απόχρωση σίγουρα θα δώσουν το απαραίτητο twist!

Μέσα από αντικείμενα με περισσότερο… drama

Για ένα έντονο statement στο χώρο μπορείς να διαλέξεις το μαύρο ως τον απόλυτο συνοδοιπόρο σου! Ένα oversized poster με μαύρη θεματική, μια κουρτίνα σε offblack απόχρωση, ένα σκαμπό ή υποπόδιο σε black velvet είναι στοιχεία που θα δώσουν “δραματικό” look με μεγάλο ενδιαφέρον στην κρεβατοκάμαρά σου!

Συνδέοντας coziness και coolness

Ποιος είπε ότι το μαύρο είναι “ψυχρό”; Μπορεί να είναι cool, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως δεν μπορεί να γίνει ο καλύτερος φίλος του cocooning! Ειδικά αν συνδυαστεί με χρυσά ή μπρούτζινα metallics, με διάφορες τονικότητες από γήινες αποχρώσεις, αλλά και μπόλικα φυσικά υλικά, τότε θα έχεις το πιο ταιριαστό περιβάλλον για cozy στιγμές στο δωμάτιο.

Δίνοντας έμφαση στο μινιμαλισμό που αγαπάς

Άλλωστε, το minimal στυλ και το σκανδιναβικό design που τόσο πολύ έχεις “αγκαλιάσει” δεν απαγορεύουν ποτέ το μαύρο και τις moody αποχρώσεις γενικότερα, αρκεί να συνδέονται με περισσότερο neutral χρώματα για να φέρνουν ισορροπία στο χώρο. Ένα χαλί, μια faux γούνα ή ένα ριχτάρι με πυκνή πλέξη σε μαύρο χρώμα μπορούν να γίνουν τα απόλυτα αξεσουάρ για το nordic υπνοδωμάτιό σου!

Read More

And More