Πώς να ευχαριστηθείς τις καλές στιγμές της ζωής με τους αγαπημένους σου ανθρώπους

Ήταν μία δύσκολη εβδομάδα η περασμένη και αποφάσισα να υποδεχτώ το Σαββατοκύριακο με χαρά και αισιοδοξία, μήπως και καταφέρω να αποτινάξω από πάνω μου την κατήφεια και την αρνητική ενέργεια από το γεμάτο στρες καθημερινό πρόγραμμά μου. Δεν ξέρω πώς το βλέπεις εσύ, αλλά προσωπικά έχω συνδέσει τις χαρούμενες στιγμές μου με ένα “γιορτινό” τραπέζι! Και όχι, δεν έχει να κάνει με το φαγητό (αν και αυτό παίζει το ρόλο του σε τέτοιες… μαζώξεις), αλλά με την αίσθηση πως βρίσκομαι περιτριγυρισμένη από τους αγαπημένους μου ανθρώπους! Δεν είναι ανάγκη να γιορτάζουμε κάτι συγκεκριμένο -δεν χρειάζεται καν να γιορτάζουμε για την ακρίβεια! Άλλωστε, το ελληνικό “τραπέζωμα” είναι σχεδόν μέσα στις παραδόσεις μας πλέον, σαν να βρίσκεται εγγεγραμμένο στο DNA μας! Ξέρεις, αυτό το χαρακτηριστικό που είτε υπάρχει λόγος να στηρίξουμε ο ένας τον άλλο, είτε να χαρούμε με τις επιτυχίες μας, ή ακόμη και απλά να δηλώσουμε την αγάπη μας, πάντα θα κάνουμε ένα “πλούσιο” τραπέζι!

Για όλα αυτά, λοιπόν, αποφάσισα να κάνω ένα έκτακτο σαββατιάτικο soirée με τους φίλους μου για να… αποσυμπιεστούμε παρέα! Και τότε ξεκίνησαν τα μικρο-πλάνα: πόσοι θα είμαστε, τι θα φάμε, τι θα πιούμε, τι γλυκό να φτιάξω, ποιο τραπεζομάντιλο να στρώσω και πάει λέγοντας. Και αυτό δεν σημαίνει πως θα περάσεις όλη την ημέρα στην κουζίνα μαγειρεύοντας, αφού σημασία έχει να περιποιηθείς μεν τους δικούς σου ανθρώπους, αλλά να χαλαρώσεις και μέσα από αυτή τη διαδικασία! Σίγουρα, όμως, υπολογίζεις να περάσεις όλη τη… νύχτα στην κουζίνα! Φαντάζομαι και σένα σου συμβαίνει και ίσως κάποιες φορές να ήταν αυτός ο ανασταλτικός παράγοντας: “ωραία φάγαμε, ωραία ήπιαμε, αλλά όλα αυτά τα πιάτα ποιος θα τα πλύνει;”. Κάνω λάθος; Πίστεψέ με, όλοι έχουμε βρεθεί σε αυτή τη θέση, σε διαβεβαιώ! Μέχρι που ανακαλύψαμε το AVA!

Προσωπικά, τα τελευταία χρόνια έχω καταφέρει να διώξω αυτό το άγχος από το μυαλό μου! Δεν υπάρχει κανένας λόγος να… προδικάζεις και να “συννεφιάζεις” το καλό feeling που έχεις, ανησυχώντας για ό,τι σε περιμένει μετά! Ειδικά όταν έχεις τον “άσσο στο μανίκι σου”! Γιατί το AVA έχει αυτό το σχεδόν μαγικό στοιχείο να σου λύνει τα χέρια, κάθε φορά που το χρειάζεσαι! Με ελάχιστες σταγόνες στο σφουγγάρι σου και λίγο χρόνο στη διάθεσή σου μπορείς να κάνεις την κουζίνα σου να λάμπει από καθαριότητα (και νοικοκυροσύνη) στο άψε- σβήσε!

Και όλα τα σαββατόβραδα, λοιπόν, ξέρω ότι θα έχω έναν πολύ σημαντικό σύμμαχο στο πλάι μου, αφού το AVA Ξύδι Action με ξύδι, μήλο και μέντα δεν λείπει ποτέ από την κουζίνα μου!

Read More

And More