Πώς θα κάνεις το σπίτι σου να μυρίζει όμορφα;

Το ζητούμενο είναι να ανοίγεις την πόρτα του σπιτιού σου και να σε κατακλύζουν μυρωδιές… ευχάριστες όπως αρώματα, κουλουράκια, φαγητό (όχι τηγανίλα όμως!), φρεσκάδα καθαριότητας. Πώς θα κάνεις το σπίτι να μυρίζει όμορφα; Πέρα από τη χρήση των κλασικών καθαριστικών με άρωμα που όμως μετά από λίγο εξατμίζεται υπάρχουν και άλλοι τρόποι να το πετύχεις. Και σου δίνουμε μερικούς!

1. Αρωματικό μίγμα

Υπάρχουν φυσικά τα ποτ πουρί που συνήθως αρωματίζουν διακριτικά το χώρο σου, υπάρχει όμως και μια πιο δραστική λύση εάν βιάζεσαι. Βάλε μια κατσαρόλα με νερό να βράζει έχοντας ρίξει μέσα αρωματικά είδη όπως πορτοκάλι (φλούδες ή φέτες), ξυλάκια κανέλα, ολόκληρα γαρύφαλλα, δεντρολίβανο. Μόλις πάρει βράση, χαμήλωσε τη φωτιά στο ελάχιστο και άφησε την κατσαρόλα ξεσκέπαστη να ατμίζει και να εξαπλώνεται σε όλο το χώρο.

2. Φτιάξε δικά σου αρωματικά κηροπήγια

Πάρε ένα πορτοκάλι. Αφαίρεσε το πάνω μέρος τόσο που να χωράει ένα ρεσό. Μπήξε περιμετρικά ολόκληρα γαρίφαλα και μετά βάλε ένα ρεσώ μέσα στο πορτοκάλι. Όπου και να το βάλεις θα αρωματίζει το χώρο σου τόσο το ρεσό όσο και το πορτοκάλι που θα ζεσταίνεται!

3. Αρωματικά φυτά

Μπορείς πάντα να έχεις κοντά στο παράθυρό σου αρωματικά φυτά όπως βασιλικό, λεβάντα, δυόσμο που να ευωδιάζουν!

4. Μην ξεχνάς να καθαρίζεις τον κάδο των σκουπιδιών!
Δεν αρκεί μόνο να πετάς τα σκουπίδια! Τα… ζουμιά που μένουν και ξεραίνονται στον κάδο δημιουργούν δυσάρεστες οσμές που συχνά επηρεάζουν όλο το σπίτι ακόμη και αν τον έχεις έξω! Για αυτό φρόντιζε να πλένεις τακτικά τον κάδο των σκουπιδιών σου με ζεστό νερό και σαπούνι ή σόδα ή ξύδι ώστε να φεύγουν οι δυσάρεστες οσμές!

5. Κλείνε τα σιφόνια!
Είτε πρόκειται για του νεροχύτη είτε του μπάνιου, συχνά οι δυσάρεστες μυρωδιές προέρχονται από τις αποχευτεύσεις για αυτό καλό είναι να κλείνεις ή να σκεπάζεις τα σιφόνια σου ώστε να αποφύγεις τις ανεπιθύμητες μυρωδιές.

6. Βάλε αρωματικά κεριά σε διάφορα σημεία


Μην τοποθετείς απλά αρωματικά κεριά π.χ. στο τραπεζάκι του σαλονιού και τέρμα. Βάλε κεριά στο μπάνιο σου ή κοντά σε θερμές εστίες (με προσοχή όμως να μη λιώσουν!!) ώστε να αναδύουν το άρωμά τους σε όλο το σπίτι.

7. Πέρασε όλες τις λάμπες σου και τα φωτιστικά με μαλακτικό!
Ναι καλά διάβασες! Καθάρισε τα φωτιστικά σου και πέρασέ τα με ένα βρεγμένο πανί και μαλακτικό. Όταν θα ανάβουν και θα ζεσταίνονται το μαλακτικό θα μυρίζει!

Read More

And More